18 Şubat 2012 Cumartesi

Songül Cabacı | Şizofrenik Sancılar

Songül'ün son koleksiyonu, Şizofrenik Sancılar. Songül Cabacı, bir tasarımcının tasarı sürecindeki evrelerini, yarattığı hayal dünyasındaki karakter
ve biçimleri, bir kadının yaşamını ifade etme aşamasındaki süreci “Şizofrenik Sancılar” diyerek betimliyor. Ve şunları söylüyor; “Anlaşılması beklenen hayaller, uçsuz bucaksız bir yolculuktur. Bir kadın olarak hayalleri dışa vurum şekliniz bambaşka duruşlarla olabilir ve bu en zorudur aslında…Bu koleksiyon tüm kadınlara, sanatçılara ve anlaşılmaz hayatlara ithaf edilmiştir.”

İsmine uygun bir etkinlikti Songül Cabacı'nın F68 Boutique'da düzenlediği..
Şizofrenik Sancılar..
Daha önce burada bahsettiğim ve yaklaşık 1 hafta süren sancılarımız geçtiğimiz günlerde F8 Boutique'te kutuların açılmasıyla son buldu.


Onda Gördüm, Billur Saatçi, Cindrella Under the Umbrella, Serapla Moda, Used Look ve benim katıldığım oyunu French Oje'nin sunumu ve Koray Caner ile Can Direkli'nin yardımıyla tamamladık :)


Kutuların açılmasını heyecanla bekledik ve kutuların üzerindeki her bir anahtar başka bir kutuyu açtı..
Her kutudan bir parça çıktı ve mankenin üzerine tek tek giydirildi. Ortaya başka bir kıyafet çıktı. Songül tüm yaratıcılığıyla ortaya 'orada bırakmaya kıyamayacağımız' parçalar yapmıştı..



Songül Cabacı, oynadığımız oyunu şöyle tanımladı..

Bugün burada bir oyun oynanıyor. Songül Cabacı, son koleksiyonu Şizofrenik Sancılar'ın  kapsül koleksiyonu niteliğinde bir giysi tasarladı, 9 parçadan oluşan. 

Giysilerin insanların hayattaki duruşu gibi olmasını, hayat bulmasını istiyor. 9 parça birleşip, bir giysi oluşturacak, aynen şu anda hepimizin birleşmesi gibi.
Her parça tek başına giyilebiliyor, her biri kendi içinde bir anlam taşıyor. Aynen 9 blogger ve Songül gibi. 


2 yorum:

modafobik dedi ki...

Süper umarım ileride adını sıkça duyarız :)

Bilun ŞEN dedi ki...

* MODAFOBİK,
Çok duyacağımıza eminim ;)

** GABY DE MODACAPITAL,
Thanks Gaby :) I like your blog, too. and I´m following you :D