30 Haziran 2013 Pazar

Zaman "29" diye bir sayı katıyor bugün bana ♥


 Zaman..
5 harf ama bir ömür..
Bazen hiç geçmiyor; onu beklerken, kavuşmayı beklerken, sınavı beklerken, metroyu-vapuru-otobüsü beklerken hiç geçmiyor.
Bazen de ne çabuk geçiyor.. Birlikteyken, tatildeyken, eğlencedeyken, hava sıcacıkken, gün senin gününken..

Oldum olası sevdim bu zaman zarfında Haziran'ı; sevgilimle yılları bu ayda devirmeyi, son günü de olsa yeni yaşıma bu ayda girmeyi, iyice bastıran sıcakları ve burnuma en çok bu ay gelen deniz kokusunu..

Bir şekilde geçiyor zaman denen, üstelik her yıl sana bir şey katıyor, yeni bir yaş, yeni duygular, yeni istekler, bazen hüzünler, çokça endişeler.. 
Ve bu zaman bugün bana bir yaş daha katıyor, ben 29'a adım atıyorken yanında tarifi imkansız mutluluklar da getiriyor..

29 Haziran 2013 Cumartesi

Style Your Denim with Lee Cooper


Sıla ve Zeto'nun Adımları Takip Et için düzenlediği "style your denim with lee cooper" etkinliği geçtiğimiz günlerde gerçekleşti ve çok eğlenceli bir şekilde geçti. Yeni insanlar tanımak, zevkle birlikte yeni bi'şeyler keşfetmek, özlem gidermek çok güzel.


Seçtiğimiz Lee Cooper ürünlerine rengarenk malzemeler arasından seçtiklerimizle süslemeler yaptık. Benim tasarımım böyleydi;

3 Haziran 2013 Pazartesi

Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine..



Böyle diyor ya Nazım, Davet şiirinde, sonra yıllar önce tam da bugün ölüyor memleketinden çook uzakta.. Yo yo, ölümden bahsetmeyeceğim şimdi, aksine bir uyanıştan, dirilişten bahis açacağım..

Mayıs'ın sonlarında bir avuç 'marjinal, ayyaş, terörist!' ne derseler, Gezi Parkı'nda kesilmeye çalışan ağaçlara sarılıyorlar. Çadırlarını kurup, nöbet tutuyorlar, ağaçlar kesilmesin, yerine AVM yapılmasın diye. Ne var bunda? Ne kadar naif bir eylem öyle değil mi?
Onlara sabaha karşı, üstelik savunmasız insanlara yapılan ne peki? İnsan insana bunu yapar mı diyorum, sonra susuyorum.

Yüzlerce fotoğraf geçiyor önümden.. Aydınlık bir Türkiye için, evlatlarım, yeğenlerim, kardeşlerim için birlik olunduğunu görebilmek çok güzel. 

O yüzlerce fotoğrafta savunmasız direnişçilere yapılan vahşeti paylaşmayacağım burada ama birliğin, birlikte mücadelenin en güzel anlarını paylaşarak #direngeziparkı diyeceğim. Siz yine de buraya bakıp, vehametin farkına varabilirsiniz.

Şarkılar, şiirler söyleyip, kitaplar okuyacak, gaz bombası atanlara çiçek atacağız. Biz Aydınlık Türkiye'nin Aydınlık gençleriyiz ve Atatürk'ün bize güvenini asla boşa çıkarmayız..

Fotoğraf, http://instagram.com/karma_cicek_atolye