30 Temmuz 2013 Salı

Uzanmışım Kumsala

Tatil beni derinden derinden çağırıyor. Çağırıyor da kalkıp, giden var mı? Henüz yok :) Tatile giden yok diye, tatil alışverişini öteleyecek değiliz ama..

Alışverişe mayo ile başlarsak... 
Why So Serious marka bu mayolar, doğayı, yaşamayı, sevmeyi ve eğlenmeyi seven tüm kadınlar için birbirinden farklı seçeneklerle gözlerimizi dolduruyor. Ah o renkler, o desenler.. :) Şimdilik mayo ile yolculuğuna başlayan Why So Serious önümüzdeki sezon için tasarlanan tayt, super stretch elbiseler ve bodysuit gibi yan ürünleriyle bizleri merakta bırakıyor. Mayolara buradan, üstelik de indirimli olarak ulaşabilirsiniz.



Ya bikiniler? Ruh halime göre, istediğim gibi karıştırabildiğim puzzle parçaları ;) Şu ara Penti'de nefis bir indirim söz konusu. Tatil öncesi değerlendirmek lazım ;) 

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Hava Sıcak, Güneş Yakıcı, Ya Cildimiz?


Hava sıcaklığı aldı başını gidiyor. Sıcak bir yandan, ter bir yandan, bunaltıcı güneş bir yandan..
Peki ya cildimiz nasıl bu günlerde?

Cildimizi her şeyden önce bol su içerek nemlendirmeliyiz. Günde en az 8 bardak su işimizi görebilir. Ayrıca karpuz ve salatalık gibi, sulu meyve ve sebzelerle de yine cildimizi nemlendirmeyi desteklemeliyiz.

Cildimizi güneşten korumanın da altını çizmeliyiz. 12 ay boyunca SPF'li kremlerden kullanmalıyız gibi görünüyor. Çünkü yazın kadar olmasa da kışın da güneş ışınları cildimizi etkiliyor ve bunun sonuçlarına katlanmayı pek istemeyiz sanıyorum ;) Yazın etkisini ter ve su (yüzme) ile yitiren kremleri 2-3 saatte bir yenilemeliyiz. Hem bu kremler güneş lekelerinden de cildi olabildiğince korur.

Yazın açık ayakkabı, sandalet ve terlik giyiyoruz çoğunlukla. Bu durumda açıkta kalıp, kuruyan topuklarımıza, pedikür zamanını beklemeden bile ponza taşıyla müdahale edip, nemlendirici krem uygulayabiliriz.

Yazın cilt, olduğundan fazla yağlanır. Yulaf ezmeniz varsa pişirerek, yüzünüze veya vücudunuza uyguladığınızda cildin derinlemesine temizlendiğini ve siyah noktaların da nasıl kaybolduğunu göreceksiniz. Yulaf ezmesini yüzünüzde 10-15 dk bekletmeniz yeterli olacaktır. 

Güneş gözlüğü yazın kullanılması gereken en önemli aksesuarlardan. Gözleri güneşin zararlı ışınlarından koruyor. Ayrıca göz kenarı kırışıklıklarına sebep olan göz kısmasını da güneş gözlüğü takarak önleyebiliriz.

23 Temmuz 2013 Salı

Lohusa Taçları

Lohusa taçları, anne adayları için gerçekten çok önemli bir ayrıntı. Sanırım yaklaşık 5 yıldır lohusa tacı yapıyorum ve bu 5 yılda bu sonucun kesinliğine inandım. Önceden tek bir kırmızı kurdele yetiyorken, şimdi bu aksesuar çeşitlendi ve göz zevkine hitap eder oldu. Çok çılgın taçlar da yaptım bu süre içinde, daha sadelerini de. 

Lohusanın kırmızı kurdele takması, eski bir inanışa dayanıyor aslında. Pek de hoş olmayan bir 'Al Karısı' olayı vardır ki, kırmızının bu durumu kotaracağına inanılır. Bu kırmızı kurdele takma bir gelenektir ve ben de gelenekleri yaşamayı ve yaşatmayı pek severim. Bu yüzden kırmızı-krem bir lohusa tacıyla başladığım bu serüvene, bir sürü model sığdırdım. 

Bir süredir Sopsy üzerinden devam eden ürün sergime, Lohusa taçlarını da ekledim. Buradan lohusa taçlarına ve diğerlerine göz atabilirsiniz.

İletişim için,
bilunsen@gmail.com

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Rehavet


Havalardan mıdır, ramazandan mıdır bilemiyorum ama bir uyuşukluk hali varki bende sormayın. 
Bazen her şeyden vazgeçmiş, bırakıp, gitmiş gibi hissediyorum. Bazen de boş boş oturup, duvarları izlesem iyi gelecek gibi :) Yo yo depresyonda değilim, aksine pek mutluyum ama diyorum ya, 'beni bu havalar mahvetti' ;)

5 Temmuz 2013 Cuma

Radika'da Gümüşlük'ü Yaşamak


Beni tanıyanlar Gümüşlük'ü ne kadar çok sevdiğimi, fırsatım olsa bundan böyle orada yaşayabileceğimi bilir. Oranın havası bile ayrı gelir bana. Sanki el değmemiş gibi, sanki kimse keşfetmemiş gibi, sanki masmavi..

Geçtiğimiz pazar doğum günüm sebebiyle canım kocim, yakın arkadaşlarımızı arayıp, bana Gümüşlük'ü andıran Koşuyolu Radika'da bir kahvaltı yapalım beraber demiş.


Yaşadığım en bi'tatlı doğum günlerimdendi. 30'a bir kala sinyallerini almış olsam da ben hep 21'dim, öyle hissediyordum ya o bana yeter ;) Sevdiklerim de yanımda, hele Ali Efe :) daha ne olsun?

Şimdi size Radika'dan bir kaç kare göstereceğim ve en kısa zamanda gidip, Kabaklı Girit Böreği'nin tadına bakmanızı söyleyeceğim ;)

Radika, Kalfaçeşme Sok. No:30 Koşuyolu / İSTANBUL'da.










 Radika'nın Kadın / Erkek tuvalet ayrım tabloları ;)