27 Aralık 2013 Cuma

Hayatı Planla!


Planlı biri olmak hayatım boyunca bana göre olamadı maalesef. Hayatı planlamak, ona göre yaşamak hep zorlu bir süreç gibi geldi. E tabi bir de panik atak durumu da olunca ay yetişemezsem, ay onu öyle yapamazsam derdine düşmeyeyim diye sanırım hayatı olduğu gibi, kafama estiği an yaşamaya alıştım.
Ama şimdi ailemize yeni bir üye katılıyor. Biraz da o planlayacak sanıyorum yaşantımızı. Hep duyuyorum çocuklu ailelerden, o ne isterse o oluyor diye. Biz de öyle günlere şimdiden alışmaya çalışıyoruz.


Bu şahane Planner ise bize Pera Nil'li günlerde pek yardımcı olacak, pek çok anı biriktirecek gibi görünüyor. Zira hemen plan yapasım var ama Pera ne zaman gelecek onu bile bilmediğimiz için henüz bir adım atıp, dolduramadık kendisini. 

Hayat bazen öyle bir koşturmacaya sokuyor ki bizi, Miya Design'ın bu kişiye özel Life Planner'ları bu gibi durumlarda acil yardım çantası vazifesi görecek gibi bence. Üstelik kendi ajanda/planlayıcınızı istediğiniz gibi tasarlayabiliyorsunuz. Tasarımcıların çalıştığı tasarımlar da ayrı şahanelikte, söylemeden geçemeyeceğim :)


Organize olmanın en kolay yolu Miya Design ile ayrıntılı bilgiye buradan, Facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

"220 sayfadan oluşan hayat planlayıcımızda sevdiklerinizin doğum günü ve yıl dönümlerini not alabileceğiniz, tüm yılın takvimini bir arada bulabileceğiniz, motivasyon sözleri ile enerjinize kavuşacağınız, her ayın aylık planını bir arada hazırlayabileceğiniz, gün gün sabah-öğle-akşam planlarınızı yapabileceğiniz, haftalık hedeflerinizi, bir günde ne kadar spor yapacağınızı yazabileceğiniz bölümler bulunuyor. Hayat düzenleyicinizin eğlenceli sticker ve not sayfaları da var. Ayrıca Miya'nın hayat düzenleyicileri su ve leke tutmaz lamine kapaklı! "



11 Aralık 2013 Çarşamba

Doğum İçin Hastane Çantası

36. haftaya giriş yapmışken, hastane çantasına neler koymuşuz bir göz atalım istedim. Bir çok kişiye sordum, bir çok site araştırdım ve topluca bir liste oluşturdum. Bu liste genel bir liste olup, hastanenin verdikleri göz ardı edilerek ve 'aman ben götüreyim de, lazım olmasa da olur' gibi bir yaklaşımla hazırlanmıştır, baştan uyarayım :)

Bebeğin Çantası;

Hastane Çantasının olmazsa olmazı, hastane çıkışı setleri. Bunları takım olarak almanın dışında kendiniz de gayet süper bir set oluşturabilirsiniz. Biz bir çok şeyi olduğu gibi hastane çıkışını da İdil Baby'den aldık. Bu setin içinde, patikli-patiksiz alt, iç zıbın, dış zıbın, patiksiz tulum, şapka, eldiven, önlük, battaniye ve üst bulunuyor.



9 Aralık 2013 Pazartesi

Örgü Güzeldir!


Örgülere bayılıyorum. Hem el emeği hem birikmiş anılar tablosu. 
Anneme, kayınvalideme sürekli hırka, süveter örmelerini rica ediyorum Pera için. Onlar haricinde, teyzeleri, yengeleri de şahane hırkalar, patikler ördüler ve her biri gözümüzün nuru, dolabımızın mis kokulu parçaları oldular.