17 Mart 2010 Çarşamba

Antikçağ'dan Mis Gibi Bir Tarif / Ballı ve Susamlı Gözleme


Farklı tatlar denemeyi, uyduruk yemekler yapmayı her zaman sevmişimdir. Andrew Dalby ve Sally Grainger'in Antik Çağ Yemekleri ve Yemek Kültürü kitabı da bu bağlamda hayli sevdiğim bir kitap oldu, hem bilgiler hem de tarifler açısından.

Şimdi o kitaptan bir tarif vereceğim size. Denediğim ve beğendiğim bir tarif. Üstelik yapımı da çok kolay.

.::.♥ Ballı ve Susamlı Gözlemeler ♥.::.

Malzemeler:

1 Bardak Un
1 Bardak Su
Bal
Susam
Yağ

Un, su ve 1 çorba kaşığı kadar balı karıştırarak hamur haline getirdiğimiz karışımın dörtte birini 2 çorba kaşığı yağa dökelim. Katılaşınca çevirerek, iki tarafın da aynı tonda kızarmasını sağlayalım :) Bu şekilde diğer parçaları da yaparak 4 gözleme elde edelim. Bu gözlemelere bal sürüp, susam serpip, sıcak sıcak yiyelim :)

Fotoğraf

3 yorum:

  1. Sabah olunca direk denemeliyim :)

    YanıtlaSil
  2. AA Bilun ne ilgin bir tarif?! Yumurta yok, Susam var hmm,cok merak ettim simdi..Bende cok severim denemeyi, eklemeyi,uydurmayi :) Not ettim, mutlaka deneyecegim..

    YanıtlaSil

Vakit ayırdığınız için çok teşekkürler..
Sevgilerimle,

Bilun ŞEN