20 Kasım 2013 Çarşamba

Bebeğimi Beklerken -I-

33. haftaya merhaba derken Pera Nil'e neler almışız, neler tercih etmişiz onlardan bahsetmeye başlasam gerek dedim. 

Aile büyükleri hep, hamileliğin sonlarını bekleseler de hazırlıklar için, ben minnak kızımızın içimde olduğunu öğrendiğim andan itibaren bi'şeyler alma telaşına düştüm.
Çok erken başladık hazırlıklara, o hep yanımızdaydı, bizimleydi ve çekirdek ailemizin en değerli üyesiydi ne de olsa. Odasını henüz yerleştirmediğimiz için ufak detaylardan bahsedeceğim şimdilik.


Önce babam odasını boyadı minik prensesin. Hazır boyalardan seçemeyince Marshall'ın içinde çoook uçuk grilik olan beyaz rengini yaptırdık. Hatta kodu da 40YY 73/028. 

Mobilyalar da beyaz olacaktı ve aksesuarlarla renklendiririz diye düşündük, iyi ki de öyle yapmışız bence. Çok ferah ve temiz bir görüntü oldu sonuçta. 

Oda tam yerleştiğinde duvarların da fotoğrafı yer alır burada :)

Henüz cinsiyeti belli değildi ve ben morlu, baykuşlu bodylere, tulumlara sarmışken, E-bebek'te gördüğüm Nuna'nın bu mama sandalyesini çok beğenmiştim. Hem özellikleri, hem de kullanım süresinin uzunluğu beni cezbetmişti. Kısa bir düşünme anından sonra, şahane de bir indirim yakalamışken bu fırsatı kaçıramazdım ve hoop sepete attım. Mama sandalyesinin özelliklerini buradan okuyabilirsiniz.

Eve geldiğinde hemen kurdum ve salonunun baş köşesinde yerini aldı. 16 haftalıkken, tam da doktor kontrolü günümüzün sabahında, kociş dedi ki "bu kadar mora, lilaya bir kız yakışır" :)) Onun içinden geçen oldu.. Bundan önce hep erkek denmişti ama ikili testim sırasında 'ihtimal' olan kız, 16 haftalıkken kesinleşti. 


Bumbo koltuk! Bu ödüllü koltukları çok beğeniyordum ve Sılacım imdadıma yetişti. Lily artık genç kız olduğuna göre bir de Pera denesin bu koltuğu dedi ve biiiiir sürü şey gibi bu güzelliği bize verdi. Bumbo koltuk hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


Bu güllü topları hastane odası süslemesi için yaptım ama perdemizle renkler tutunca onlar da perdelerin bir parçası oldular. Hem renkleri hem de malzeme dolayısıyla odaya romantik bir hava kattılar. Perdemiz ve henüz sermediğimiz için fotoğrafını sitesinden eklediğim halımız English Home'dan.



Bu karton kutular İkea'dan. Bu oda önceleri benim atölye olarak kullandığım yerdi. Şimdi çoğu malzeme babama gittiğinden, bir kısmı holdeki kitaplıktaki kutulara girdiğinden kalanlar da odaya uyumlu bu kutularda yerlerini aldılar. Sağda görünen bavul, hastane çantamız. İçinde ne var, ne yok, ne olmalı, en kısa zamanda yazacağım.


Süslü püslü kumaş askılarımızı Eminönü'den temin etmiştik ama bu minik ahşap askıları İkea'da görünce dayanamadım haliyle :) Yalnız çok sadelerdi ve kurdele, inci, taş yardımıyla biraz süslendiler onlar da ;)


Bu kokoş ayıcığı da Eminönü'den aldık ve sonra kapı süsü yapmaya karar verdik. Evimize gelenler, minik kızımızı ziyaret ederken kapıda bu sevimli ayıcık tarafından karşılanacaklar. Kapı süsünün detaylı fotoğrafı daha sonra ;) 
Bu arada lambamız değişecek ve babasının bir tasarımı aydınlatacak kızımızın odasını

Bir sonraki yazı, 'Kişiselleştirilmiş Beşik' ;)

10 yorum:

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

Cok zevkli her asamasi heycan verici...bugunler ayri bir keyifli dogunca baska heycanlar ekleniyor..saglikla kavusmaniz dilegiyle.... @Ceydafly instagram

Unknown dedi ki...

Bayıldım ben minnoşumun odasına. Her şeyi annesi gibi süslü, annesi gibi zarif.
Onu bir an evvel bu odada görmek için sabırsızlanıyorum. Senin hastane çantanı gördüm ya, bende acaba bir teyze çantası yapıp kapı kenarında hazır mı bekletsem? :)

bendenanneolurmu dedi ki...

Kapı susunun detayli fotolarini merakla bbekliyorum zira ben de kendim mi yapsam alsam mi yaptirsam mi kararsizim;-) pera nil adi guzel bebis saglikla gelsin♥

minikkus dedi ki...

ne tatlı bi heycan diimi yaaaa ^.^ senin anlattıklarını okurken resmen kendi yaşadıklarımın da özetini okumuş gibi oldum, 2 hafta geriden gelerek:)
odası cok cici olacak gibi görünüyo <3
mis kokulu böcegin saglıkla mutlulukla gelsin ve odasını kokulara bogsun iyşallah ^.^

modarella dedi ki...

çok tatlı heyecanlar bunlar. biz epey geriden geliyoruz ama önümüzdeki aydan itibaren bende oda işlerine başlamayı düşünüyorum. şimdilik alınanlar birkaç body den ibaret. ben biraz temkinli davrananlardanım galiba :) ama önümüzdeki aydan itibaren kimse beni tutamaz. çok çok güzel detaylar var minik prensesin odasında. ama ben o kişiselleştirilmiş beşiği çok merak ettim asıl. çok bekletmeden onu da paylaş olur mu :)

Bilun Şen dedi ki...

* ♥ Ç!lekl! ♥ ,
Çok teşekkürler :) İnsan gerçekten çok heyecanlanıyormuş ve her birini içine sine sine yapmak istiyormuş :) Bakalım, gelince neler yaşayacağız, çok çok sevgiler :))

** TUĞÇESEL ŞEYLER,
Daha hazırlamadın mı çantanı yoksa? Yerim seni, çok da öperim ♥
Dipnot: Ben de çok sabırsızım ;)

Bilun Şen dedi ki...

*** BENDEN ANNE OLUR MU?
Nickini her gördüğümde, 'hem de alası olur' diyorum içimden, haberin olsun :)
Amin canım, hepimizinki sağlıkla gelsin inşallah ♥
Kapı süsü pek çok yakında burada olacak ama istersen mail atarım ben sana ;)

**** MİNİKKUŞ,
Ayy minikkuşum inşallah ♥ Sağlıkla kavuşalım mis kokulu, mis tatlı bebikolarımıza ♥
Vallahi süper bi'heyecan, hem bu süreç bitmesin istiyor insan, hem de bir an önce kavuşmak ihihi. Öperim çok tatlıların tatlısı anne ♥

Bilun Şen dedi ki...

***** MODARELLA,
Beşik yarın blogda olacak, umarım beğenirsin ya da fikir verir ;)

Gerçekten heyecanların en tatlısıymış ♥

Bu arada gerçekten bir kopma noktası var, insan duruyor duruyor da bi'anda kopuveriyor :))
Öperim çok, minnoşu da seni de ;)

Kuzununannesi dedi ki...

ayyyyyyyyyyyy hepsı sahane mor mor pembeler beyazlar ..cok sanslı nıl ...cunku annesı bır yetenek canavarı ama en guzel kalplsınden

Sema (Renkli Tasarımlar) dedi ki...

Mama sandalyesi önerimi diğer yazında yapmadan önce bu postunu okusaymışım keşke! :D
Prensesin odası harika olmuş! Ayrıca mama sandalyesi moruna bayıldım!
Güzel günlerde kullansın Pera! :)