8 Ocak 2014 Çarşamba

Merhaba 40. Hafta ♥


Oldu mu olmadı mı, gün gün saat saat sayarken geldik mi son viraja. 40. haftayı iyice meraklanan kalbimle, artık yeri daralan kızımın göğüs kafesime doğru ağır tekmeleriyle, içimden ejder çıkacak sandığım alev alev yanan bir mideyle, otururken kapanmayan bacaklarla ve tosun gibi bir silüetle karşılıyorum. 

Oysa daha dün gibi bebeğimin benimle olduğunu öğrenmem..
Anneler gününden iki gün önce, sabah uyandım. Yaşadığım sol kasıktaki saat tiktakları gibi atmaları saymazsak hiçbir belirti yok ama saat gibi işleyen hormonlarım o gün her ay başıma gelenin yine gelmesi gerektiğini düşünüyor. Henüz erken, sabahın körü. Kociş işe gidiyor, ben bir sağa bir sola dönüp, anneler gününü beklemeyi düşünüyorum içimdeki kıpırtıyla. Tabi bu sadece 2 dk sürüyor. 

Dünyanın en tuhaf test yöntemi olduğunu düşündüğüm o çubuk bir farklı geliyor gözüme :) Neyse, ikinci çizgi silik, oldukça silik üstelik. Hemen Sıla'ya gösteriyorum. Bi'test daha al, onu da yap diyor. Çıkıp, uzun uzun yürüyorum. Neredeyse eve en uzak eczaneye gidiyorum. Testi alıp, dönüşte anneme gidiyorum. 1 saat kadar sonra ikinci testi yapıyorum. O da silik ama Sıla bu sefer istediğim cevabı veriyor; 'oldu bu iş' ♥

Kan testi yaptırıyorum ve 'gebelik' kavramıyla tanışıyorum o test sonucuyla birlikte. Evet, gebeyim!
Gel zaman git zaman, ikili testler, detaylı ultrasonlar, acile de gitmedim demiyeyim, şeker yüklemeleri, kan testleri, idrar tahlilleri, tiroid kontrolleri, tansiyon takipleri, nst derken geldik mi 40. haftaya..



Allahın izniyle kızımızı kucağımıza almaya belki günler, belki saatler var. Nst'de görünen kuvvetli sancılar, Pera hanım kızımız henüz kanala girmediği için tarafımdan güçlü olarak hissedilmiyor. Kendisi de bu sancıları pek takmıyor olmalı ki kafası rahat, keyfi yerinde. Eee tabi, ekmek elden su gölden, kim o kadar zorlu yolu geçmeye çalışmak isterki. Yan gelip, yatıyor tipini yuttuğum 



Ben şu aralar, tuhaf bir merak içerisindeyim. Babası zaten, kızı olacak diye havalara uçmanın doruğunda şu son zamanlarda. İçimdeki merak, onun sevgisiyle birleşiyor ve ne kadar şanslı olacaksın kızım diyorum hep. Acaba bize ne tepkiler vereceksin, ilk tebessümünü ne zaman yapacaksın, uyku sırasındaki gülmeler, dudak bükmeler ne zaman başlayacak, mis kokunu içime çektiğimde neler hissedeceğim, hele o ilk karşılaşma? O nasıl olacak, asıl beni heyecanlandıran o. Nasıl bir karakterin olacak? Ellerin kime benzeyecek? 
Gülüşün kime benzeyecek? Baban gibi gamzelerin olacak mı? Ya yanakların? Böyle nerenden mıncırsam acaba diye tereddütte kalınca ben, o buruşuk koltukaltlarından, bezelye parmaklarından bir parça paylaşacak mısın benimle?

Çokça soru, fazlaca merak ama inanılmaz bir huzur var içimde. Sana kavuşmamıza az kaldı. Mistatlı, misballı bir bebekle evimizin şenlenmesine, iki kişilik ailemizi üçlemeye, hep korkutuyorlar ya 'ayy uykusuz geceler başlayacak' diye, o uykusuz ama dibine kadar seninle geçecek olan gecelerin gelmesine az kaldı.

Sağlıkla ve istediğin zamanda gel bebeğim. Biz bekleriz, hiiiiç problem değil :))

32 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba
Çok duygulandım yazdıklarından.
Allah yardımcın olsun herzaman...
Alev

vintageduygular dedi ki...

Cok duygulandim ve heyecanlandim. :) Dün gibi yasadigim duygulari bana tekrar yasattin canim. Biluncum Allah bir nefeste kurtarsin.
Saglikla kavusun prensesinize.
Esas sevgiyle,sonsuz askla tanismaniza cok az kaldi.
<3 <3
Öpüyorum
Evren

♥ Ç!lekl! ♥ dedi ki...

Annelık nası duygu yuklu bır sey, asıl hayat kucagına alınca farklılasıyor dunya daha bır hızlı donuyor hele o ılk aylarda gulusu baslarsa deymeyın keyfıne....saglıkla huzurla kavusun inş.

Deniz dedi ki...

SAğlıkla kavuşun :)

Unknown dedi ki...

Şimdiden bebeğiniz hayırlı olsun. Çok güzel yazmışsınız.Sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle:))
Bu arada bebeğiniz doğduktan sonra Emzirme ile ilgili sıkıntınız olursa ertugrul.esra@gmail.com e-mail atarsanız yardımcı olmaktan mutluluk duyarım..

İsterseniz bloğuma bir bakın, http://bebeimgeliyor.blogspot.com

Bir avazda bebeğinize kavuşmanız dileğiyle..
sevgiler

Seyyah dedi ki...

Şu an hissettiklerin insanları 2. bebeğe götüren anılar :) O kadar şey unutuluyor ama bu duygular ASLA :)

minikkus dedi ki...

aynı hissiyatları paylastıgım icin midir nedendir bilmiyorum ama inanılmaz etkilendim yazdıklarını okurken! o kadar net anlatmışsınki yaşadıklarını, hatta yaşadıklarımızı:) bizde de aynı heyexanlı bekleyis, aynı sabırsızlık, aynı sacma sapan haller mevcut:)
ama benim aceleci kızım biraz fazla erken indigi icin asagı, malesef normal dogum olmasını bekleyemiyoruz sıkışmasın daha fazla diye..
umarım haftaya ikimiz de saglıkla ve mis kokular esliginde kızlarımızı kucagımıza almıs oluruz Bilunum ^.^

Aslım Faslım... dedi ki...

Aglayarak okudum 32. haftamiz dolmak uzere ve sen bütün düşündüklerimi hissettiklerimi yazmışsın sanki biluncum, tez zamanda hayırlı doğumlar diliyorum sana;-)

firdevs dedi ki...

Inanamiyorum zaman ne cabuk gecti !

Merakla dogum haberini bekliyorum :) Bir avazda insallah ! :)

pelin dedi ki...

3 aylık bi anne olarak içine su serpim ille de uykusuz geceler olacak diye bişi yok! ;)
sağlıkla gelsin pera! :)

Bilun Şen dedi ki...

* ALEV,
Çok çok teşekkür ederim, amin inşallah <3

Bilun Şen dedi ki...

** BLOG VİNTAGE DUYGULAR,
Canım Evrencimm çok kocaman teşekkürler, amin inşallah <3 Güzel sözlerine, temennilerine çok teşekkürler. Seni de o tatlılar tatlısı bebişini de koccaman öper, sımsıkı sarılırım :)

Bilun Şen dedi ki...

*** ♥ Ç!lekl! ♥
Sabırsızlıkla ve heyecanla o günleri, o hisleri bekliyorum. Çooook teşekkürler, inşallah :)

Bilun Şen dedi ki...

**** DENİZ,
Çook teşekkürler :)

Bilun Şen dedi ki...

***** ESRA ERTUĞRUL,
Çok teşekkür ederim ilginize, güzel söz ve temennilerinize. Blogunuza geliyorum hemen. Çok sevgiler :)

Bilun Şen dedi ki...

****** SEYYAH,
Aiyy dimi? Gerçekten daha şimdiden çok farklı bi'şeymiş diyorum. Çok sevgiler :)

Bilun Şen dedi ki...

******* MİNİKKUŞ,
Minikkuşum Asişim, sabırsız Ela'yı mis gibi koklamayı çok isterim. Benim yerime de kokla onu. Aynı duygular diyorsun ya, hakikaten öyle. Ve bir de şöyle bi'şey var, sanki Ela da bir parçam gibi. Ay gözümüzün önünde büyüdü resmen bu 'çöp'ler :)) Severim seni de mis kokulunu da.
Umarım canım, temennine sonuna kadar katılıyorum, gelsinler de sağlıkla, mutlulukla, huzurla gelip, bizi bambaşka bir dünyaya götürsünler <3

Bilun Şen dedi ki...

******** ASLIM FALIM,
Canımm çook teşekkürler güzel söz ve temennilerine, senin de az kalmış. Sağlıkla, mutlulukla, gülücüklerle kavuşun inşallah. Öperim, çok sevgiler :)

Bilun Şen dedi ki...

********* FİRDEVS,
Aminnnn, inşallah :) Çoook teşekkürler, çok sevgiler :)

Bilun Şen dedi ki...

********** PELİN,
En sevdiğim annelerdensin :) Öperim, çokça sarılırım. Çoook teşekkürler <3

Gülen Tezer dedi ki...

Ay dur daha fazla ağlatma beni; daha sen m
nnak bi bebecikken ne zaman ara anne oluyorsun?
Bilun'um, canım, fındıklı çikolatam, narin çiçeğim, üretken böceğim Pera'yı sen kadar olmasa bile ben de çoook merak ediyorum. Her şeyin istediği gibi olacağı günler diliyorum üçünüze.
Not: Gamzeleri babasına gülüşü sana benzerse Pera tadından yenmez.
Seni seviyorum güzel kızım benim :)

designbyD dedi ki...

Bilunumm.şu duygulu yazını copy paste ile bloğuma yapıştırsam ancak bu kadar anlatabilirim duygularımı<3. Valla üşüme geldi okurken (duygulu bir yazı okurken tüylerim diken diken olur ve bir üşüme hissederim hep:)) Sanki benim doğumum yaklaşmış gibi heyecan yapıyorum sizlerinkini beklerken. Benimkine de çok kalmadı aslında yaa:) Arkanızdayız kızımla. Doğsunlar da bu kızları bi buluşturalım pembe pembe<3<3 Minikkuşum Asişim, yeni anniş Esra Ebam ve biz minnak kuzuları tokuşturalım diyorum, ne dersiniz:)) Sağlıkla inşallahh...
Öperim kocamannn

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Biluncum sağlıklı ve kolay bir doğum olsun inşallah:) Güzel haberlerinizi bekliyoruz:)

Bilun Şen dedi ki...

* GÜLEN TEZER,
Gülen ablacım, canım benimmm, içimin gülen yüzü. Çok seviyorum seni! Artık Pera'yı görmeye gelirsin <3 Öptüm çok çok çok kocaman :)

Bilun Şen dedi ki...

** DESIGNBYD,
Canım Deryam! Ne tatlısın, evet senin de çok kalmadı, sırayla kavuşuyoruz bebikolarımıza inşallah <3 Ve ne şahane bir fikir! Pembe bir buluşma ayarlayalım, ne şahane olur. O mis kokular eşliğinde birbirimizi görür müyüz bilemiyorum tabi ama sarılıp, kavuşuruz ne güzel <3 Kocccaman öptüm seni de karnındaki mistatlıyı da <3

Bilun Şen dedi ki...

*** KİRPİKTEKİ GÖZYAŞI,
Canımm Sebla! Çok çok teşekkürler, amin inşallah <3

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Evet en sabırsız, en merak edilen zamanlar bunlar :))bir mucize...

Hayırlısıyla kavuşmanızı diliyorum Biluncum.

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Sağlıkla sıhhatle gelsin inşAllah..

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Sağlıkla sıhhatle gelsin inşAllah..

Unknown dedi ki...

Ayyyy bayıldım galiba ben bu yazıya. Biraz da duygusallaştım. Mendil almaya gidiyorum :)

sen de incel ile kadınca yorumlar dedi ki...

Çok güzel bir anne olacağına inanıyorum. Allah yardımcın olsun sağlık ve sıhhatle al bebeğini kucağına

modafobik dedi ki...

Valla okurken heyecanlandim :)
Saglikla mutlulukla gecsin su donem insallah