6 Mayıs 2008 Salı

Nazo sordu: Seni etkileyen 3 kadın kimdir? diye. İşte cevabım;

Sevgili Nazo'cum mimledi beni geçenlerde. Çok çok teşekkür ederim Nazo'cuğuma. Aslında Anneler Günü'nde yazmak istiyordum bu yazıyı, içeriğinden dolayı ama sabırsız bir şahsiyet olan ben, ancak şu ana kadar dayanabildim. Gecikme için çok özür dilerim Nazo..

Beni etkileyen üç kadından biri (biraz format dışı olacak, çünkü yakınlarımız haricinde olmalıydı ama affet beni Nazo'cuğum) annemdir; annelerdir. Nasılda vefalı, nasıl da karşılıksız bıkmadan severler hep şaşkınlıkla izlerim. Çocukları ne yaparsa yapsın, onlar hep affedici, hep görmezden gelici ve yine hep karşılıksız sevici..

İkinci bayan ise, daha önceki yazımda bahsettiğim sevgili hocam Emine Şenay MUTLUAY.. Nasılda özgür, nasıl da dimdik dururdu hep. Bizimle (ortaokul dönemi) arkadaşı gibi konuşurdu. Hakkımı aramayı, kendimi ezdirmemeyi ondan öğrendim ben, biz, hepimiz.. Gözlerinin içi parlardı, bize bakarken sanki yarınlara bakardı.. Hep güçlü, güçlü, güçlü olmamızı isterdi.. Onu çok özledim..

Üçüncüsü ise, Latife Hanım.. Nasılda onurlu, nasılda güçlü.. Tabi bu özelliklerini sevgili İpek ÇALIŞLAR'dan öğrendim.. Kitabı bir nefeste okudum ve anladım: işte kadın budur, o devirde bile nasılda açık ve ileri görüşlü Ata'mın eşi..

Bu mimden çıkarılacak sonuç; beni en çok 'güçlü' kadınlar etkiliyor..
Bakalım, Sevgili Nalan ablacığımı hangi kadınlar etkiliyor?

13 yorum:

nalan dedi ki...

Biluncuğum ,istanbuldayım kızımın evini değiştirdik.yertleşme vs.bir ara eda ile 2 saatliğine buluşabildik .çok iyi oldu.zamanım biraz yoğun ve hızlı geçiyor ama ilk boş anımda mimi yanıtlıyacağım .öptüm tatlı kızımı

nazo dedi ki...

Biluncum ne demek. Hiç önemli değil. Anneler güzel olan herşeyi hakediyorlar. İyi ki varlar. Hocanı tanımıyorum ama Latife Hanım'da bu konuda mimlenenlerin favorisi. Güçlü, naif, ileri görüşlü..
Sinem'i mimlemişsin ama bu konuda daha önce mimlenmişti. Hatta beni de o mimlemişti :)
Teşekkür ederim canım cevabın için. Seçimlerin çok güzel..

Adsız dedi ki...

Biluncuğum uzun zamandır yazmıyordun.Nerelerdeydin.Sana katılıyorum.Gönlümüzün kraliçeleri annelerimiz, öğretmenlerimizin de biz de önemli yerleri olmalı.latife Hn.gelince Sinema da cumhuriyet filmini izlediğimde Latife Hn.Atamıza karşı agresif davranan başkalarının yanında azarlayan bir bayan olarak tanıdım.Ama kitabını okumayı ben de çok istiyorum.daha iyi tanımak için.Canım arayı fazla açma,özletme kendini.öpüldün.

Adsız dedi ki...

Nalan ablacığım benim kolay gelsin sana kocaman! Torunu da öptüm kocaman seni de canım ablam ;)

Adsız dedi ki...

Nazocum gecikme için beni affedersin umarım. Benim takıldığım asıl konu ben nasıl Sinem'i bile bile tekrar mimlerim? Nasıl bir dalgınlık bu bendeki? İyi ki hatırlattın canım, hemen değiştirdim :)
Çok teşekkür ederim tekrar, beni unutmadığın, cevabımı beğendiğin için..
Öpüldün çok..

Adsız dedi ki...

Mehtap'cım çok teşekkür ederim ilgine. Seni meraklandırdığım için de çok üzüldüm. Dersler, ödevler falan derken bir de canım Eda'mın beni desteklemesiyle takı işine bulaştım. Şimdi bir kermese girdim, bakalım ne olacak? :)
Mehtap'cım çok haklısın, Cumhuriyet filminde Latife Hanımı patavatsız, ruhsuz biri gibi göstermişlerdi. Kitabını mutlaka oku canım, çok etkileyici.
Çok öptüm Mehtap'cım benim, çok sağol..

Cocukla Cocuk dedi ki...

Annelerimiz bir tane, başımızdan eksik olmasınlar.
Bu mimde biz de Latife hn. ı yazmıştık. İpek Çalışlar a bize Latife hn. ı tanıttığı için kocaman teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Öyle Çocuklaçocukcuğum, vallahi çok çok, kocaman kocaman teşekkürler :)
Öpüldünüz kızlar :)

nalan dedi ki...

mimi yanıtladım ama altında senin yorumunu göremiyorum. selamlar

nalan dedi ki...

biluncuğum ,sınavların ve yoğunluğun bitti mi .iyi sonuçlar aldığını umuyorum. e-mail yollayacağım.Adresin bende yok fırsat bulduğunda yolla
nalanguler@gmail.com

Adsız dedi ki...

Sağol Nalan ablacığım, sınavlarım umduğun gibi iyi sonuçlarla geçti :)
Mail attım sana ablacığım.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Biluncum blogunu çok beğendim ve listeme de ekledim izninle.Benim de şu anda elimde Latife Hanım kitabı var.Dün gece başladım okumaya.Eminim çok şeyler öğreneceğim bu kitaptan

Adsız dedi ki...

Hoş geldin Yasemin'cim. Ben de çok beğendim blogunu! Daha detaylı bakacağım az sonra :) Ben de Parkeoloji'deki linklerime ekledim, ama en yakın zamanda burada da bir link listesi oluştursam iyi olur :) Çok teşekkürler güzel sözlerine.. Kocaman sevgilerimle..