21 Eylül 2008 Pazar

Laodikeia'da Aşk Başkadır


Laodikeia'da çıkan bir buluntu ve altına yazılan bir yorum. Taa o günlere götürdü beni. Parkeoloji'ye yazdığım yazı burada. Bir göz atın yazıya ve yorumlara.

Bir türkü var yorumlarda. Şu an devlet memuru olduğu için ismini açıklamadan bırakıyor yorumlarını canım dostum. Diğer çok yakın dostumla evli. Canlarım onlar benim. Diğerleri gibi. Biz beşimizin (bodrumda olan düğünlerine gittiğim çok yakın dostlarımın) ortak türküsüydü. 'Laodikeion' lakaplı dostum bağlaması 'hatça'yı alır eline, o çalar birlikte söylerdik.

Tüm zorlukların karşısında onunla ayakta durduk. Beşimiz, birbirimize hiç laf söyletmedik, hep koruduk birbirimizi. Hiç kimse ayıramadı bizi. İkisi yanıma geldi, İstanbul'a. Kimi geceler sabahlıyoruz anılarımızla, neler yaşadık diyoruz. Hiç kötü bir anımız yok. Varsa da hatırlanmıyor. En güzelleri, en özelleri, en komikleri hatırlanıyor. Sabahın 5'inde bindiğimiz serviste kahkahalarımız, sabahın karanlığında dağılıyordu. Mutluyduk çünkü, beraberiz diye. Beraber aşılabilecek zorluklardı onlar, üstesinden hep birlikte geldik..

Kırılsa da kanadımız
Asiye çıksa adımız
Duyan duysun bilen bilsin gülüm
Böyledir bizim sevdamız

Yüce dağlar başında mı
Zemherinin kışında mı
Şu gönlümün bir umudu gülüm
Gözlerinin yaşında mı

Zülfü Livaneli de bir başka söyler ama benim dostlarım çok başka çalıp, söyler..

4 yorum:

Sinem dedi ki...

Dostluğunuz hiç bozulmasın inşallah. Benim dostlarımın herbiri Türkiye'nin ayrı bir ilinde. Biraraya gelmemiz sadece bir hayal oldu sanki. İyi ki teknoloji var. En azından birbirimizden haber elıyorum.

Bilun ŞEN dedi ki...

Evet Sinem, iyi ki teknoloji var.. Yazıda geçen, bodrumda evli olan arkadaşım aradı şimdi. İçim tuhaf yine..
Amin, hepimizin canım benim. En kısa zamanda buluşursunuz inşallah..

nazo dedi ki...

Böyledir Bizim Sevdamız.. açtım hemen, dinliyorum. Nasıl özlemişim. Bu hafta Zülfü haftası benim için :) Teşekkürler Bilun. Dostluğunuzun tadı artsın hep..

Bilun ŞEN dedi ki...

Çok teşekkürler Nazo'cum..