26 Nisan 2008 Cumartesi

Şevval Beni Mimlerse..

Sevgili Şevval'ciğim mimlemiş beni, kibar hatun :) Hem de çok güzel bir konuda mimlemiş. "Kitaplarım". Ben okuduğum kitaplardan bahsettim. Kütüphanem bir sürü güzel kitapla dolu, aslında birbirinden ayırt edemiyorum ama hepsini değil de sadece beni en çok etkileyenlerden aklıma ilk gelenleri yazdım. Aklıma ilk gelenleri bile ayırmakta epey zorluk çektim.
Okuma sevdasını ortaokuldaki sevgili hocam Emine Şenay MUTLUAY sayesinde kazandım. Her sınav öncesi 2-3 kitap önerir, kendimizi ancak farklı kitaplar okuyarak geliştireceğimizi söylerdi. O dönem en çok etkilendiğim kitaplar, Yeşil Kiraz ve İnce Memed’ti. Sonra büyüdüm. Gülünün Solduğu Akşam, Darağacında Üç Fidan (daha önce okuyanlar bu kitabı burada göremediler. Çünkü, kitapla ilgili yaptığım 1 paragraflık alan nasıl olduysa silinmişti. Bu kitapla ilgili özel bir yazı yazmalıyım sanırım..) etkiledi beni. Farklı şeyler okumak geliştirir insanı derdi Şenay hocam.. Geliştim. Düşüncelerim gelişti. 'Adı: Aylin' o yaşımda sarsılmama sebep olmuş, 'Paramparça' 1 günde okutmuştu kendini bana..

Üniversite yıllarımda okuduğum alana eğilip, genellikle onunla ilgili kitapları okudum; Lise’deki Coğrafya Öğremenim Vedat hoca’nın önerdiği Arkeoloji’nin Romanı: Tanrılar, Mezarlar ve Bilginler, Üniversite Hazırlık Dershanem Dörtler dershanesi’nin Müdürü Serhat hoca’nın hediye ettiği Arkeolojinin Delikanlısı - Muhibbe Darga Kitabı ve daha bir sürü kitap..

Şu Çılgın Türkler, Da Vinci Şifresi takip etti beni etkileyenleri..

Aklıma ilk gelenleri sıraladım..

Bu mim’e beni de katan sevgili Şevval’ciğime çok ama çok teşekkürler..

Kim okuyup, beğenirse mim'i, ebe o olsun :)

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Biluncuğum merhaba, bloğunu Edoşun sitesini takip ederken tavsiyesi üzerine baktım.Gerçekten çok beğendim.Sen de çok samimi ve içtensin.Bende kendi bloğumda kitaplar üzerine yazı yazmayı düşünüyordum.Bilemiyorum bu bloglar arası sobelenme mi oluyor.Düşüncenizi başkası sizden önce yazmış olması.Yazımda senden de bahsederim.Adı Aylini ben yıllar önce okumuştum.Çok güzeldi.Ayşe Kulini diğer kitaplarını da okudum.Sana FÜREYA'yı tavsiye edrim.Kendisi Sevgili Atamıza platonik bir aşkla bağlı bir seramik sanatçısıdır.Sırf Atamıza yakın olabilmek adına kendisinden yaşça da büyük Atamızın yakın arkadaşı ile evlenmiştir.Tavsiye ederim.Bloğunu takipteyim.öpüyorum.Başarılar.
mehtap

Adsız dedi ki...

Sevgili Mehtap hoş geldin :)
Çok teşekkürler güzel sözlerine, çok çok mutlu ettin beni..

Mehtap'cım, biri bir konu hakkında düşündüklerini yazıyor ve sıra diğer blogcuda diyor. Mesela bu mim'i başlatan Wolkanca'ydı. O Şevval'i, Şevval de beni sobeledi/mimledi. Şimdi sen de yazabilirsin. İster mim'e katılıp, ister katılmadan Mehtap'cım.

Ayşe Kulin gerçekten çok farklı yazıyor. Füreya'yı daha okumamıştım, kitaplıkta durmasına rağmen. Tavsiyen üzerine hemen okuyacağım sevgili Mehtap. Burada da iyi ki Mehtap'cım söylemiş diye de yazacağım :)

Sıcak yorumuna çok çok teşekkür ederim, kocaman öptüm ben de.
Sevgiler :)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Sevgili Bilun, Ortaokul öğretmenin ne kadar mutludur, kitabın faydasını gelişimize katkısını doğal bir yolla zorlamadan aktarmış.
Ayşe Kulin'i Adı Aylin den bu yana tüm kitaplarını severek okudum.

nazo dedi ki...

Biluncum ben de mimledim seni. Konu 'yakınlarımız dışında bizi etkileyen 3 kadın'
Hadi bakalım top sende.

Bu arada Erdal Öz ve Gülünün Solduğu Akşam beni de çok etkilemişti ve o kuşakta ilk okuduğum kitaptı. Babam ortaokul 3 de bu devri en iyi bu kitaplardan anlarsın diye almıştı, Darağacında Üç Fidanla birlikte.

Adsız dedi ki...

Evet Çocuklaçocuk'cum eminim çok mutludur. Evet Ayşe Kulin'i o günden, o kitaptan beri çok seviyorum. Sevgili Mehtap'ın önerisi Füreya'yı da okuyacağım hemen :)
Sevgiler kocaman.

Adsız dedi ki...

Nazo'cum çok teşekkür ederim, çok sevindim. :)
Çok etkileyici gerçekten o iki kitap, hıçkıra hıçkıra okumuştum desem yeridir..

Şevval Elif SOLMAZ dedi ki...

Canım arkadaşım,güzel sözlerin için teşekkür ederim.Kitap deyince neden bilmiyorum aklıma ilk sen geldin,sevip sevmediğini bilecek kadar bile tanımıyorum ama bu kültürlü halinden esinlenmiş olmalıyım :) Okuduğun kitapların bazılarını okuduğumu görmek mutlu etti,okumadıklarım içinde fikir sahibi oldum.Çok güzel cevaplamışsın,teşekkür ederim.Öpüyorum güzel yanacıklarından ;)

Adsız dedi ki...

Canım benim, ben çok teşekkür ederim asıl, ben de seni kocaman öptüm şeker insan :)

el*ff dedi ki...

selamm...
ne kadar hoş bi blog ve ne kadar hoş bi mim konusu tam benlik...

Ben de okumayı çok severim bi an önce işim bitse de kitabımı elime alsam dediğim çok olmuştur...
Yazdığın kitapların çoğu benimde en çok etkilendiklerim arasında özellikle Gülünün Solduğu Akşam onu takiben Darağacında 3 Fidanı da okumuş çok etkilenmiştim...
Ayşe Kulin in tüm kitaplarını okudum Mehtap gibi ben de kesinlikle Füreya ve Sevdalinka yı öneririm...
Kocaman Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Merhaba Sevgili Elf, hoş geldin, güzel sözlerin ve önerin için çok çok teşekkür ederim.
Yalnız yazıya döndüm ve Darağacında 3 Fidan'la ilgili yazmış olduğum paragrafın nasıl olduysa artık yazıda olmadığını farkettim. :) Çok enteresan. O dönemle ilgili beni en fazla etkileyen oydu aslında, hıçkıra hıçkıra okumuştum.. Sanırım o kitap, özel bir yazı istedi, kendine özel.. :)
Güzel sözlerine, sıcacık yorumuna ve içten tavsiyene çok çok teşekkürler Elf'cim..
Benden de sana kocaman sevgier..

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Biluncuk Adı Aylin favorimdi.Sanırım 3 kere okudum yine okutyabilirim üstelik:)
Güzel bir hafta olsun:)

Adsız dedi ki...

Zilsiz Zarife'cim çok sağol, hepimize güzel bir hafta olsun, öpüldün kocaman!!

zerrin dedi ki...

adi aylin yoksa yoksa ayni yastamiyiz:)
ben hep arkeolog olmak istemistim,sonra diyar diyar gezecektim,ne ara yolum kaydi bilmiyorum..

Adsız dedi ki...

Zerrin'ciğim :) 23 yaşındayım ben ;)
Canım benim herşeyde bi'hayır vardır diye bir ses geldi kulağıma şimdi :)
Çok öpüyorum seni..

zerrin dedi ki...

kart kactim ben 5yil kadar..
vardir dimi bir hayir..

Adsız dedi ki...

Yok canım ne kartı? Aşkolsun..
Vardır vardır, öpüldün canım..