10 Ekim 2008 Cuma

DAYAN KOCA ADAM

Arkadaşlar Anıl’ı sahiplendik.. O artık hepimizin arkadaşı, dostu, kardeşi, oğlu, ağabeyi..

Anne değilim.. Sadece Bri'nin yerine koyabiliyorum kendimi.. Çok zor.. Sevdiğimi düşündüm, maili okuduğum tüm gece ve şimdiye kadar.. Hiç ağlamadığım kadar ağladım belki de.. Üzmek için değil, hislerini paylaştığımı belirtmek için yazıyorum.. Allah Bri'ye ve sevenlerine sabır, Anıl'a da şifa versin demekten başka bi'şey gelmiyor elimden maalesef..


Konuyu özetlemek gerekirse; kardeşimiz lösemi. Kemoterapiye ne yazık ki cevap vermemiş.

İlik nakli gerekiyor. 2 aylık bir süre öngörüyor doktorlar. Bunun için de, aşağıdaki adreslere gidip kan örneği verilmesi gerekiyor. Bunun için ücret ödenmesine de gerek yok.

KAN GRUBUNUN FARKLI OLMASININ HİÇ ETKİSİ YOKmuş arkadaşlar. Facebooktaki DAYAN KOCA ADAM adlı grupta bir arkadaş yazmış: Hastaya en uygun vericinin saptanması için doku grubu tayini yapılması için kan alınır. Doku grubu, kandaki akyuvarların (beyaz küre) üzerinde bulunan özel işaretlerdir. Bunlara HLA-doku grupları denir. Kan grubundan farklıdır. Kan grubu, alyuvarların (kırmızı küreler) işaretleridir. Doku grubu tutması için kan gruplarında uygunluk olması şart değildir. Hasta ile vericinin doku grubu tutuyorsa kan grubu farklı da olsa nakil yapılabilir.

Ayrıca, Her ilden ilçeden, özellikle ilik bankası olmayan illerimizden toplu olarak; en az 10 kişi olmak üzere 3 tüp kanı bir tıp merkezinde ya da sağlık ocağında aldırıyorsunuz ve toplu olarak İST.TIP FAKÜLTESİ TEMEL BİLİMLER BİNASI 3.KAT TIBBI BİYOLOJİ ANA BİLİM DALI İSTANBUL adresine Yurtiçi Kargo ile ücretsiz olarak gönderebiliyorsunuz...

Kan bağışı yapabileceğiniz adresler;

İSTANBUL

İSTANBUL CAPA TIP FAKULTESI

Temel Bilimler Binasi

Acil Giris Kat:2 No:10



ANKARA

Ankara Universitesi Tip Fakultesi



İZMİR

Ege Universitesi Tip Fakultesi


KAYSERİ
Erciyesi Üniversitesi Tıp Fakültesi



GAZİANTEP
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi



BURSA

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi


9 yorum:

zerrin dedi ki...

bilun her bloguna giriste agliyorum,dilerim en kisa zamanda en uygun ilik bulunur

Demet dedi ki...

Merhaba,
Ilk yazdigin gün haydins'de gördüm linki ve böyle haberdar oldum Anil'dan. Ne kadar etkilendigimi anlatmam mümkün degil, iki gündür onun düsüncesiyle yasiyorum. Bugün de bazi bilgiler verdiginizi görünce bir soru da ben sormak istedim. Facebook'da okudugum kadariyla günde (saniyorum uygunluk kontrolunun yapilabilme sInIrI nedeniyle) 10-15 kisiden kan alinabiliyormus. Bu sayiyi arttirmaya calisiyorlardi.
Gelisme var mi? Ben Istanbul'dan tanidigim herkesi organize etmeye calisiyorum hafta sonu gidenler olacak. Ama bu konuda bir bilgin varsa paylasmani rica edecegim... Bol sabir diliyorum, gecmisler olacak insallah!
Dualarim her daim Anil'la.

Bilun ŞEN dedi ki...

*İnşallah Zerrincim.. inşallah bulacağız..


**Sevgili Demet, hepimiz aynı şekildeyiz. Duyduğumuzdan beri o düşünceyle yaşıyoruz..
Maalesef ki sınır var, ama aşmaya çalışıyorlar. Çapa'da 25 kişiden alınabiliyormuş şimdilik.
Aklıma, sağlık ocaklarında kan aldırıp, Çapa'ya postalamak geliyor, 25 sınırını aşmak için. 25 çok az, hele hele 10.. Umarım ilerleme olur..

Çok ama çok çok teşekkürler duyarlılığına, ilgine..

Adsız dedi ki...

inşallah :)

Deniz dedi ki...

Maalesef Biluncuğum, geçmişte insanların iyi niyetini kullanan bazı girişimlerin ardından sanırım bu tür bağışlar düştü. Zaman zaman kampanyalar ile çoğaltılsa dahi, hep insanların ilgilisini sıcak tutumaları lazım yetkililerin. Umarım Anıl da en kısa zamanda sağlığına kavuşur, tüm ilik bekleyenler de... Duyarlılığın için teşekkürler sana.

Bilun ŞEN dedi ki...

Denizciğim, hakkaten ilgili yetkililerin bi'şeyler yapması, ilgiyi sıcak tutması lazım..
İnşallah tüm hastalar sağlıklarına kavuşur..

egeli dedi ki...

SEVGİLİ BİLUNCUM,SANA BİR ÖDÜLÜM VAR CANIM,LÜTFEN BLOGUMA UĞRARMISIN...SEVGİLER

egeli dedi ki...

RİCA EDERİM BİLUNCUM ,SİZ HEPİNİZ BU ÖDÜLÜ HAK ETTİNİZ,HEP BÖYLE DEVAM EDİN CANLARIM ,İNŞALLAH RABBİM'İN İZİNİYLE HER ŞEY İYİ OLUR...SEVGİLER

Bilun ŞEN dedi ki...

Canım benim tekrar çok çok teşekkürler..