31 Mart 2009 Salı

Sahi Yengeciz biz..

Yengeç burcuyum ben..
Kuzenim, ablam, yeğenim, Gülen ablam, sevgilim..
Sahi yengeciz biz ama benzemeyiz pek.. Aslında yeğenimi pek benzetir annesi bana :)

..Denize aşığım ben. Ablam da aşık ama benimki pek öyle değil. Deniz kenarında durup denize bakayım saatlerce, dalga sesi duyulsun odamın camında, huzurla uyuyayım.. Böyle bir aşk. Hava hafif serin olsun, ayaklarım denizde.. Yeğenimde öyle galiba, denize girmeyi pek sevmese de uzaktan bakmaya bayılıyor.. Ama sevgilim kırk yıl görmese deniz demez..
.
Blog arkadaşlarımı geriye dönüp okurum ben.. Ya okumuşumdur tekrar okurum ya da geç bulmuşumdur okuyarak tanırım.. Dün yine 3 blogda geriye döndüm. Sevgili Requiem ve Emrah'ın hazırladığı İzmir'de Sanat başlıklı bloglarında ilk okuduğumda da beğendiğim iki yazıyı okudum tekrar. Aslında o iki yazıyı bulmak içindi geri dönüşüm. Dalyan'da çocuk olmak'ı okuduktan sonra.. O iki yazıdan birinde der ki Emrah;

"...bizi kavuran güneşe minnettar oluşumuzdan kısacık mutlu anlarımız,
aşkımızı denize borçluyuz
dostluklarımız iyot kokulu, denizsiz kentte boğuluşumuz bundan..."


Denizli'ye ilk gittiğimde 2 ay kendimi boğuluyor gibi hissetmem benim psikolojimin bozuk olmasının sonucu değilmiş.. Deniz dibinde büyüyen herkes böyle hissedermiş. Biliyorum sevgilimi de götürsem boğulur.. Yengeciz biz, özleriz..

*Mutlu haftalar demek için geç kaldım biliyorum, mutlu geçiyordur umarım haftanız..

8 yorum:

Emrah Atik dedi ki...

Teşekkür ederim Sevgili Bilun, beğendiğin, sayfanda yerverdiğin için...
Şımarmamak için elimden geleni yapıyorum ama yetmiyor galiba, bunları yazarken bile şımarık bir gülümseme belirdi bendeki gitmez bir süre... Ego mu ne:)
Şaka bir yana cidden teşekkür ederim...

Aşk Meleği dedi ki...

akrep olmama rağmen deniz olmadan bende yaşayamam, onu evimin camından göremesemde mutlaka belirli aralıklarla ziyaret ederim,davet eder zaten beni,çağırır gel diye...
Bahar geldi ya Bilun hafta ondan güzel olsa gerek :) umarım seninde haftan güzel geçiyordur... Hmm birde oğluşum iyileşti tabi :)

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ben de bir akrep olarak asla denizden vazgecemem desem cok mu garip olur Biluncum :))

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Biluncum benim oğlum da yengeç ama henüz su ile çok barışık değil.sadece içmeyi seviyor.geçen yıl denizden korkuyordu bakalım bu yaz ne olcak.ama ben de senin gibiyim denizi görmem bile beni rahatlatır,sakinleştirir.denizsiz kentte yaşatmasın Allah beni

Gülen Tezer dedi ki...

K.G.S'm güzel yengeç kızım, kırıldım :( beni neden saymazsın?Demek aileden değilim üvavavava :(
Yengecin en önde gidenleri birleşin, dünyayı sizin sevginiz kurtaracak :)
Öptüm canımın taaa içi..

Bilun ŞEN dedi ki...

* Sevgili Emrah, gerçekten çocukluğunu anlattığın yazıları çok seviyorum. Güzel ve dolu cümlelerle okuyan herkese seninle büyümüş hissi yaşatıyorsun. Tebrikler :)
Şımar şımar, İzmir'de Sanat'ın yazarları şımartılmayı ve şımarmayı hakediyor :)


** Aşk meleği, bebişin iyi olmasına çok çok sevindim. Allah nazarlardan saklasın minik korsanımı :) Biz su burçları pek seviyoruz denizi sanırım :) Denize alışana geliyor dediğin gibi davetler.. Derin derin düşünmek için en güzel yer, sahil..


*** Niye garip olsun Moonish'im, su burcuyuz biz ;)


**** Ordan burdan hayattan, canım :) Benim yeğenim gibi senin oğluş da. Ama alışır o sonradan, koparamayacaksın kenarından, bak görürsün :)
Sakinlik ve düşünme için en iyi yer deniz.. Bak bak rahatla.. :) Temennine de içtenlikle katılıyorum..


***** Canım ablam benim unutur muyum hiç seni, ailedensin tabi, hem de en yakından.. Biliyorsun zaten.. Aklımdaydın oysa yazarken.. Hemen düzeltiyorum ve sana kocaman sarılıyorum :) K.G.S'n :)

Gülen Tezer dedi ki...

Canım K:G:S'm, güzel yengeç kızım, ekleme için çok mutlu oldum.Seni çok seviyorum ben :)
BÜTÜN YENGEÇLER KISKAÇ KISKACA
YAN YAN YÜRÜMEYE.HADİİİİ

Bilun ŞEN dedi ki...

:) Hadi toplanalım :)
Ben de seni çok seviyorum canım ablacım.