28 Aralık 2010 Salı

Mitolojik Aşk Hikayeleri

Kenarlarından sararmaya başlamış mitoloji kitabımı yeniden açtım bugünlerde. 

Kulaklarımda yankılanan, Bilal Söğüt[1]’ün aşkla anlattığı o efsanelerle beraber açarken sayfaları, hatırladım ki ben en çok mitoloji dersini sevmiştim. Diğer dersleri de sevmeme, anlamama yardımcı olan, hala daha işime yarayan mitoloji dersini sevmiştim en çok, o sınıfımız bile belli olmayan, Pamukkale Üniversitesi’nin koridorlarında ders için beklerken.. 

E ilk öğrenciler olmak kolay değildi elbette.. Ne kadar da mutluyduk, birazdan öğreneceğimiz efsaneler için. Bilal hocanın gözlerinden fışkıran enerji bize geçer, en çok da Hierapolis’in Sacra Via[2]’sında sözlerinin ardından koşarken bulurduk kendimizi.

Derdi ki: “Zeus, tanrıların tanrısı, bir kızı sevdi..”

Ben hala hatırlıyorsam o efsaneleri, Zeus’un aşklarını, bize verdiğin özendendir, bize geçirdiğin arkeoloji aşkındandır Bilal hocam..

İşte şimdi en güzel aşk hikayelerinin, düğün hazırlıklarının varolduğu Düğün Planım adlı sitede, -belki bir gün de kendi hikayemi anlatırım- mitolojik aşkları anlatıyor olacağım. Her birine ayrı gelin tokası ile..

İlk hikayeyi buradan okuyabilirsiniz: Apollon - Daphne.


[1] Yrd. Doç. Dr. Bilal Söğüt. Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi.
[2] Kutsal Yol.

2 yorum:

Zuhal'in Müzesi dedi ki...

benim de arkeolojiye ilk bailadığım yıldaki heyecanım geldi aklıma.şimdi o heyecandan eser kalmadı ne yazık ki. şimdi nerelerde aklım. bambaşka yerlerdeyim.:(( ne yazık:((

Bilun ŞEN dedi ki...

Maalesef, ülkemizin en büyük sorunlarından biri :/