19 Ocak 2012 Perşembe

Organik Bir Masal: Rare Blossom


Adını çokça Serap'tan duyup, bir de sayesinde el kremini denediğim Rare Blossom'a o günlerde ilgim vardı. Var-dı diyorum, çünkü bu ilgi, hayranlığa dönüştü bugünlerde..

Özellikle son zamanlarda doğal ve organik ürünler peşinde koşuyoruz. Her organik denilene inanıyoruz ama geçtiğimiz hafta Rare Blossom'un fabrikasını gezerken, sertifikasız organik olmazmış, onu öğreniyoruz.


Fabrika gezisinde Yakatarla ile tanışıyoruz, organik vişne sirkesi, defne suyu, kurutulmuş sebzelerle, bitkilerle, baharatlarla karşılaşıyor, baş döndürücü 'esas' kokular eşliğinde Rare Blossom'un hikayesini dinliyoruz.


Rare Blossom, bundan 13 yıl önce şehrin karmaşasından Göcek'teki çiftliklerine kaçan bir çiftin hikayesi..
Organikle tanışıp, farklılıkları görünce 'yiyoruz ama vücudumuz da organikle beslenmeli' diyorlar ve el yapımı sabunlarla, esansiyel yağlarla devam eden yolculukları, bilimsel deney ve araştırmalarla desteklenerek, organik kişisel bakım ürünleri ve kozmetik üreten bir fabrikaya dönüşüyor.


İşte biz bu fabrikayı, yaratıcıları eşliğinde, üretim aşamalarının tümüne şahit olarak gezdik. 
Her şey ilgimizi çekti çekmesine ama en yeni ürünleri, şampuanlarıyla ilgili hayli bilgi yüklendik. Organik sertifikalı olan ve içeriğinde altın kökü çiçeğini barındıran Rare Blossom Şampuanlar, 4 ayrı saç tipi için, 3D Matrix teknolojisiyle tasarlanmış. 3D Matrix’te, 3 boyutlu yapı sayesinde saç telinde koruyucu bir film
tabakası yer alır.


Şampuan ile ilgili ilk izlenimim şöyle,
Saç kremsiz zar zor taranan saçım, ilk uyguma ardından neredeyse 'daha önce taranmış' gibiydi ve her banyo sonrası tabiri caizse tararken yarısı dökülen saçlarım 3-5 tel dışında hiç dökülmedi. Ben şimdi Rare Blossom şampuanı sevmeyip, göklere çıkarmayıp ne yapayım :)

Peki bu şampuanın içerisinde neler var?
Altın kökü çiçeği, Lavanta, Misket limonu, Itır çiçeği, Nane ve şampuanlarda mevcut olan su yerine Lavanta suyu ve Defne suyu.

Rare Blossom'un organik dünyasına göz atmak isterseniz buraya, online olarak ürünlere sahip olmak isterseniz buraya, bayiler nerelerdeymiş, öğrenmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

4 yorum:

Serap dedi ki...

Çok eğlenceliydi, birkez daha gidelim :)

ne var ne yok ? dedi ki...

saç dökülmelerini önlemesi çok güzel sanırım bende kullanacağım şişesi insana güven veriyor :)

Bilun ŞEN dedi ki...

Evet, süperdi kuşum :) Gidelim valla :)

Aslıı dedi ki...

SLM ben yeni blogcyum sitenizi v içeriklerinizi çok begendm hemen izleyiciniz oldum banada beklerim :)(: http://hulyaninkampanyasarayi.blogspot.com/ izleyicim olursanız çok mutlu olrum :)