30 Ocak 2013 Çarşamba

Bakım Konusunda Tam Bir Tembel Tenekesin, Öyleyse..

Ah acele işler. Hep bir yere yetişme telaşı ve hep bakımlı olma zorunluluğu.
O kadar iş var yapılacak ve bir o kadar da düzgün görünmeli insan. Özellikle saçlar..
E o zaman yapılacakları hızlıca gözden geçirip, iyi bir iş planı yapmalı. Ah 24 saat yetmiyor diyebilirsiniz. Maalesef bunu değiştiremeyeceğimiz için buna göre yaşamalıyız.


O zaman şöyle yapalım, yarın bütün gününüz dolu. Bütün gece çalıştınız. 
Hemen bir duş alıyoruz ama sabah vakit darlığı yaşatmaması için gece alıyoruz duşumuzu. Hem akşam alınacak duş, rahat bir uykuyu beraberinde getirerek sakinleşmeyi sağlar.
Saçları hafif bir şekilde havlu ile kurulamalıyız. Sert hareketler yapmıyoruz ki saçımız elektriklenmesin.
Saçları nemliyken örersek, sabah kalktığımızda doğal dalgalar elde edebiliriz.
Tüm bu esnada saçın nem ihtiyacını da düşünürsek, durulanmayan bakım kremlerini elimizin altında bulundurmakta fayda var.

Planlanmayan bir program çıktı diyelim ve 15 dk'da evden çıkmanız gerekli, o zaman da John Frieda (hacim etkili), Sephora ve Watsons'larda bulunan kuru şampuanlar işimizi kolaylıkla görebilir. Bu şampuanlar sprey şeklinde oluyor ve saç diplerine yaklaşık 15 cm uzaktan sıkılıp, 3-5 dk bekledikten sonra ellerinizde karıştırıp, fazlalığı atarak kullanılıyor. Yani 5-6 dk içinde temiz ve yağlanmamış saçlara kavuşabiliyoruz :)

Ardından bir nemlendirici ile yüzümüzü canlandırıp, sadece bir lipgloss ve kirpik kıvırıcı ile makyaj süremizi en aza indirgeyebiliriz.
Lipgloss'u yanaklarımıza da uygulayarak ışıltılı ve canlı bir görünüm elde edebiliriz ;)

Devamı gelecek..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Şu durulanmayan şampuanlar gerçekten bu kadar pratikse elimin altında bulundurmalıyım bitane, belki işe yarar birgün:)

=/=// =/= dedi ki...

Pudralı-kuru şampuanların koyu renk saçlılarda nasıl durduğunu bilmiyorum ama ben bir süre kullandım ve kurtarıcı.sarı rende hafif tozlu bir görüntü yaratmasına rağmen yine de fena değil. özellikle arkadaşlarda kalınmış ve sabah duş alma imkanı yok ve aniden dışarıda sabah kahvaltısı programı oluşmuşsa gerçekten kurtarıcı.talk pudrada aynı işi görüyor sadece daha az ve dikkatli dağıtmak gerek. hemde çok daha ucuz. Gratis'de 3 lira kadar.

Unknown dedi ki...

Biluş benim püf noktam da çok erken uyandığım sabahlar cildimi uyandırmak ve anında canlandırmak için buzlukta önceden dondurduğum bir kapsül sodayı hızlı ve dairesel hareketlerle yüzümde gezdiriyorum. Hem ben uyanıyorum, hem cildim hem de gözenekler sıkışıyor anında canlı bir cildin oluyor :))

Bilun Şen dedi ki...

* ELVAN ÖZEN,
Ben de alıp, deneyimleyeceğim hemen. Pek methediyorlar :)

** YAVRUTO,
Aaa şahanesin! Çok haklısın, acil çıkışlar için kurtarıcı görünüyor ;) Pudrayı da deneyeceğim, çok teşekkürler :)

*** TUĞÇE'SEL ŞEYLER,
Tuğçem harikasın yahu! Hemen uygulamalıyım <3

Dr.Nuran dedi ki...

Ben bir estetik uzmanı olarak yazını çok begendim. yazılarının devamını bekliyorum. Sık kullanılanlara ekledim gelecek yazıları sabırsızlıkla bekliyorum. Başarılar...

Dr.Nuran Estetik