17 Ocak 2013 Perşembe

Kitap Kulesi


Kitaplar, çoğu zaman duymak istediklerimizi, sonu hep mutlu bitsin diye beklediğimiz güzel hikayeleri, bazen de elde bir mendil hüzünle kapanan son sayfaları hatırlatır bana..
Bir de heyecanla alınmış ama bir türlü sıra gelmeyen kitaplarımız vardır. Ah ilk işim şunu okumak desek de hep ötelenmiş ama gözünün içine baktıklarımız..


Canımın içi Gülşah'tan gelen mimi görünce çok sevindim. Belki de hep ötelediğim bu kitaplar en kısa zamanda biter.. Bu posttaki ertelediğim kitap kulemde 9 kitap mevcut ama inanın daha fazlası var. Babamdaki kitapların henüz eve gelmediğini göz önüne alırsak..


* Tanrı Tavşanken, Her şeye sil baştan başlamanın hikayesi. Sırların, her şeye yeniden başlamanın, dostluğun, sevinçle üzüntünün hikâyesi... Her şeyden çok da sevginin her türlü haline ilişkin…

* Cook, Aşk Falcısında, sevgilisini geri kazanmaya çalışan bir kadının hikayesini nefes kesici bir dille anlatıyor. Çok eğlenceli bir kitaba benziyor.


* Augustus Çağında Cinsel Suçlar, Eşlerin evlilik dışı cinsel ilişkilerini ifade eden zina, günümüz hukukunda sadakat görevinin ihlaline dayalı bir boşanma sebebi olarak kabul edilir. Roma hukukunda ise yalnızca evli kadın ile evlilik dışı ilişkileri gösteren bir suçtur. M.Ö. 17'de İmparator Augustus tarafından kabul edilen Lex Iulia de Adulteriis Coercendis (Zinalar ve Tecavüzler Hakkında Iulia Yasası) ile kamu suçu haline getirilinceye dek aile içi bir sorun olarak görülen zina, kural gereği, yalnızca kadın evliyse ortaya çıkardı. Erkeğin evli olup olmaması, suçun ortaya çıkışında etkili değildi. Doç. Dr. Diler Tamer, bu yasayla birlikte Eski Roma'da cinsel suçlar kapsamına alınan diğer fiilleri de incelediği bu çalışmasında, hukuki ve tarihi açıdan bir döneme ışık tutan bir araştırmaya imza atıyor.

* Baştan Çıkartan Aşk"Nükteli diyaloglar ve hınzır entrikalar... Greyin renkli karakterleri okuyucuların aklını alacak."


* Muz SesleriEce Temelkuran, kalplerin yağmalandığı yerden anlatıyor hikâyesini; Ortadoğu’dan. Bizden alıp döküntülerini iade ettikleri hikâyelerimizi geri almak için… Aşklarımızı, acılarımızı, haysiyetimizi… Yağmalandıkça kapattığın kalbini aç şimdi. Çünkü bu senin hikâyen. Sen de Ortadoğulusun!

* Cahillikler Kitabı, Ya doğru sandıklarımız yanlışsa?


* Cam Irmağı Taş Gemi, "Taşın boyanmasıydı adet olan, sıra boyamalara geldi. Yontucunun, kullandığı boyalara güveni sonsuzdu. Asırlarca dayanacaklarını, solmayacaklarını, bambaşka renklere dönüşmeyeceklerini biliyordu. Kimi bir deniz kabuğunun, kimi bir çömlek parçasının içinde karıştırdı renkleri."

* Yüksek TopuklarBu hacimli kitap orta yaşın kıyısındaki yalnız bir kadının 5 yaşında bir kız çocuğuyla başbaşa geçirdiği beş günde geçiyor. Kolay üstesinden gelinmiş bir zaman dilimi değil ama. Adeta minyatür bir günümüz kadın prototipi olan minik Tuğde ile yaşadıkları roman kahramanı açısından zengin ama ıstıraplı bir deneyime dönüşüyor ilerleyen sayfalarda. Yüksek Topuklar, Murathan Mungandan İstanbul, özellikle de Beyoğlu ekseninde gezinen uzun bir gözlem ve deneyim kılavuzu olarak okunabilir.


* Ayfer Tunçun büyük ilgi gören kitabı Bir Mâniniz Yoksa Annemler Size Gelecek2003 yılında altı Balkan ülkesi arasında düzenlenen yarışmada Balkanika ödülüne değer görülmüş, Tunç, bu ödülü alan ilk Türk ve kadın yazar olmuştu. Bu kitap, alt başlığından da anlaşılacağı gibi, 70'lerin Türkiyesi'nin bir portresini çiziyor. Yazar, bir kuşağın bütün özelliklerini ve yaşam biçimlerini aktarabilmek amacıyla başlamış çalışmaya. Kitap, 7'den 70'e bütün okurlar tarafından kâh gülümsenerek, kâh gözyaşları içinde okunacak, ama kesinlikle unutulmaz tatlar bırakacak.

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Kuşum çok tatlısın:)Hemencecik ve sevgi ile yaptığın için çok teşekkür ederim!Baba evi'ni saymazsak 9 katlı bir kulen olduğu için çok şanslısın:)2013 de kulesiz bir kitaplığın olması ümidiyle öperim:)

Unknown dedi ki...

Bir kitapsever olarak bu yazıyı okumak beni çok mutlu etti. :) Ne güzel kitaplar öyle. ^^ Umarım tez vakitte okursun hepsini. :) :) :)

Lulu's life dedi ki...

Ne guzel kitaplari da kisa kisa anlatmissin ! Bayildim bu posta ve min gorevimi hizlica yapmak istiyorum ben de ! Keyifli okumalar..

Ramazan Saribaş dedi ki...

bi'kitap da ben ekleyeyim o kuleye...
ama biraz daha keyifli, gülücüklü bi kitap olur, olsun:D

Bilun Şen dedi ki...

* GÜLŞAH EROL,
Canımmm, sen istersin de yapmaz mıyım? Kocaman öpüyorum ben de :)

** FUNDA KESKÜS,
Ay inşallah :) Bu arada senin var mı böyle sırada bekleyen kitapların? Varsa görmek isteriz seninkileri de deyip, seni de mimlemiş olayım ;) Çok sevgiler..

Bilun Şen dedi ki...

* LULU'S LIFE,
Çok teşekkürler, seninkileri de merakla bekliyorum Lulu'cum :)

** RAMAZAN,
Tatlı kocam :) Merakla bekliyorum ekleyeceğin kitabı :*

InceBelli dedi ki...

Tanri Tavsanken'i cok merak ettim. Acaba puantiyeli ayakkabilarla baglantiyi nasil kurmus yazar.
Himm!