15 Ocak 2013 Salı

Meltem SÖZER | Varoluş Yok Oluş


Meltem, okuduğum blogların ilkinin yazarıydı. Üniversiteyi yeni bitirmiş, İstanbul'a dönmüştüm. Çeşitli hobilerle günümü geçiriyordum ve Polimer Kil sevdasına düşmüştüm o zamanlar. İşte o günlerde Meltem'in blogunda bulmuştum kendimi. 

Kırmızı saçları özgürce savrulurdu çizimlerinde, her yazısı başka hikayeydi, her çizimi başka bir masaldı. Henüz Arel yoktu o zamanlar, sevgilisiyle Amerika günlerini okur, hayata bakışını hep takdir ederdim. 

Meltem, çizimleri birçok kitap kapağında yer almış, Milliyet Sanat Dergisi gibi yayınlara çizimler yapmış bir çizer. Çeşitli üniversitelerde sanat ve grafik tasarım eğitimi almış, The Art Institutes ise, en son devam ettiği üniversite.


Meltem'in şimdi bir kitabı var.
Okumak için sabırsızlandığım..
Onun hayallerini dinlemek için merakla beklediğim..

Meltem Sözer'in Varoluş Yok Oluş adlı kitabı, Osmanlı'nın son zamanlarındaki savaşları ve önemli olayları yansıtırken, sıra dışı olayların izinde aşk, hayat ve gerçekliğin sınırlarını sorguluyor. Hayatın kuralı olan süreklilik, bizlere değişerek devam edebilme fırsatı sunuyor. 

"Bilinenle bilinmeyeni ayıran ince çizgi, ikisinin arasında gidip gelmek için kullanılır. Hayatın göründüğü kadar olmadığını sezeriz de, ona kapı aralığından geçercesine süzülüp ulaşabileceğimizi bilmeyiz. O aralıktan bakabilmiş olmam, iyi saatte olsunların hikâyelerini geceleri masal olarak dinlemekle mi ilgiliydi?
Yoksa onların tersine gelme korkusuyla mı?
Giysilerimin görünmeyen yerlerine iliştirilmiş muskalar mıydı nedeni?
Nazara karşı üzerlik otu yakılırken dumandan yanan gözlerimi çok kısmam m?
İmparatorluğun son zamanlarında doğmuş, yüz yılı geride bırakmış ve yaşlanmamış olan ben, gerçek aşkın ölmeyeceğine tanıklık ettim."


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım senin okuma hallerin benim çok hoşuma gidiyor:)En kısa zaman da alıp okuyup, bogumda da yazmak isterim!Kocaman kocaman kocaman sarıp sarıp öperim:)

Gülden YAPAR dedi ki...

Crebro...benim de ilk okuduğum bloglardan Bilun.

Zevkle,keyifle,öğrenerek,hayranlıkla,takdirle izlediğim Meltem Sözer...

Bu güzel insana dokunduğun için,sevgiler sana:)

nehircce dedi ki...

Benim de ilk okuduğum blog :) o ve laçin ikisi de çok başarılı . Kitap listemde, elimdeki kitabın bitmesini bekliyorum ona başlamak için.Sana da iyi okumalar canım.

Meltem Sozer dedi ki...

Çok teşekkür ederim Bilun.İyi okumalar.