24 Temmuz 2013 Çarşamba

Hava Sıcak, Güneş Yakıcı, Ya Cildimiz?


Hava sıcaklığı aldı başını gidiyor. Sıcak bir yandan, ter bir yandan, bunaltıcı güneş bir yandan..
Peki ya cildimiz nasıl bu günlerde?

Cildimizi her şeyden önce bol su içerek nemlendirmeliyiz. Günde en az 8 bardak su işimizi görebilir. Ayrıca karpuz ve salatalık gibi, sulu meyve ve sebzelerle de yine cildimizi nemlendirmeyi desteklemeliyiz.

Cildimizi güneşten korumanın da altını çizmeliyiz. 12 ay boyunca SPF'li kremlerden kullanmalıyız gibi görünüyor. Çünkü yazın kadar olmasa da kışın da güneş ışınları cildimizi etkiliyor ve bunun sonuçlarına katlanmayı pek istemeyiz sanıyorum ;) Yazın etkisini ter ve su (yüzme) ile yitiren kremleri 2-3 saatte bir yenilemeliyiz. Hem bu kremler güneş lekelerinden de cildi olabildiğince korur.

Yazın açık ayakkabı, sandalet ve terlik giyiyoruz çoğunlukla. Bu durumda açıkta kalıp, kuruyan topuklarımıza, pedikür zamanını beklemeden bile ponza taşıyla müdahale edip, nemlendirici krem uygulayabiliriz.

Yazın cilt, olduğundan fazla yağlanır. Yulaf ezmeniz varsa pişirerek, yüzünüze veya vücudunuza uyguladığınızda cildin derinlemesine temizlendiğini ve siyah noktaların da nasıl kaybolduğunu göreceksiniz. Yulaf ezmesini yüzünüzde 10-15 dk bekletmeniz yeterli olacaktır. 

Güneş gözlüğü yazın kullanılması gereken en önemli aksesuarlardan. Gözleri güneşin zararlı ışınlarından koruyor. Ayrıca göz kenarı kırışıklıklarına sebep olan göz kısmasını da güneş gözlüğü takarak önleyebiliriz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Do you mind if I quote a few of your posts providing I
provide credit and sources back to blogger.com? My website is in the exact same niche as your site and my visitors would undoubtedly learn from
a lot of the knowledge you provide here. Feel free to let me know
if this is okay with you. Regards

Feel free to visit my website virgin islands (Socialkashmir.com)