22 Kasım 2013 Cuma

Bir Beşik Dönüşümü


Önceki yazımda bahsettiğim "kişiselleştirilmiş beşik", işte bu. İçinin yastıkları falan hazır değil henüz ama yine de asıl konu 'dışı' olduğu için paylaşmak istedim :)

Bu beşik aslında aşağıda orijinalini gördüğünüz beşik ve annemin 'süt kızı'ndan geldi bize. Oğluşu Kuzey, 4-5 ay kullandıktan sonra kaldırmışlar haliyle. Benim bebişi duyduğunda da sağolsun Ceyda abla, istersem alabileceğimi söyledi. Önceleri hiç beşik istememiştim, yatak odamız biraz dar olduğu için ama bunun ölçüleri de uyunca seve seve aldım
Orijinali aşağıda görmüş olduğunuz şekildeydi. Öyle kullanacaktım ama niyeyse :) süslemeye karar verdim. 
Hamile olduğumu öğrenen herkes, 'ah kız olursa kim bilir nasıl süslersin sen onu' deyip duruyordu ve ben karşılık olarak 'süslü bebek sevmem' diyordum. Bu fikrim, kızım olacağını öğrenene kadar sürdü. Sonra gelsin pembeler, tüller, inciler, danteller :)) Yine de abartmamaya çalışıyorum ;)


Baby Tech marka Sultan beşik olarak geçen bu beşiği önce kurdum ve salonda bir süre kendisiyle bakıştım. Ne yapsam, ne etsem diye kısa bir süre düşündükten sonra aklıma kolay bir fikir geldi. English Home'dan yatak kenarı koruyucu alıp, dıştan beşiği sardım. (Yatak kenarı koruyucumuz Merve teyzenin hediyelerinden bu arada ♥) Ek kurdeleler dikip, beşiğe sağlam bir şekilde bağladım. Böylece şirin mi şirin bir beşiğimiz olmuş oldu, hem de bize özel


Sıra cibinliğe geldiğinde, etrafındaki kahverengi şeridi ve üstündeki, cibinlik sopasına takma yerini kesip, çıkardım. Terzide, cibinliğin etrafını beyaz biye ile geçtirip, üste de aynı mantıkta bi'şey yaptırdım. En üstte görünen fırfırlı beyaz saten kısım, sevgili Melek'in Pera Nil'e getirdiği hediyenin torbasının sapındaydı. Ben de o güzelliği, o emeği bu şekilde değerlendirmek istedim. Hem beşiğe bir kokoşluk kattı, hem de Melek'in elinin değdiği bi'şey bizimle birlikte olmuş olacak

http://bilunsen.net


Cibinlik tülünü arka kısımda pudra pembesi fiyonkla tutturdum ve ortasına da kalpli inci ekledim. Aynı cibinliğin üst kısmında yaptığım gibi. Bir ara tüle de seyrek bir şekilde kalp incilerden yapıştırsam mı diye düşündüm ama şimdilik durdum. Evet, şimdilik :))


21 yorum:

Flame dedi ki...

Canım Bilunummmm.
Senin elinin değdiği herşey çook güzel olurrrr.. Bu da şahane olmuş. Odası da gördüğüm kadarıyla çok sade ve güzel olmuş. Sade bak hala bişeyler yapabilirsin :))) Sağlıkla doğsun Pera Nil.. Öperim çokkk..

darkolivee dedi ki...

canımm harika olmuşş
sağlıklaa büyüsün inşallah
hiç gaz sancıları olmasın uykusu bölünmesin :)

Gülen Tezer dedi ki...

Ah sen ne tatlısın, ah sen ne cici, ne şirin bir anne olacaksın.
Elinin değdiği her şeyi inanılmaz güzelliklere çeviren güzel Bilun'um bir an önce sağlık ve mutlulukla kucağına almanı diliyorum Pera Nil'i.
Enerjini buradan bile hissediyorum ve çok mutlu oluyorum.
Seni çok seviyorum canım Bilun'um.

Adsız dedi ki...

Ben de ikinci çocuğa aynı beşiği kullanacağım ve bu fikirle ben de dönüştürebilirmiyim diye düşündüm hemen. Eline sağlık, hem fikir, hem uygulama çok güzel olmuş

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Muhteşemmm olmuş Biluncum.İçinde güle güle uyusun da büyüsün.

Unknown dedi ki...

Gerçekten çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

Bilun Şen dedi ki...

* FLAME,
Alevimmm canimmm kocaman operim seni ♥ Aminnn, hayirlisiyla gelsin insallah.
Ay daha bi'seyler yapabilirim yani, iihihi yuppiii ♥♥

Bilun Şen dedi ki...

** DARKOLIVEE,
Canimmm cok tesekkurler, aminnnn insallah ♥♥

Bilun Şen dedi ki...

*** GULEN TEZER USTUN,
Ablacimmmm canim benimmm, ben de cok cok cok seviyorum seni ♥ Kismetse Ocak'ta bekliyorum Pera'yi sevmeye ihihi ♥♥ Simsiki sarildim ve cokca optum

Bilun Şen dedi ki...

**** ADSIZ,
Cok tesekkurler, begenmenize sevindim. Fikir olduysa ne mutlu bana :) Cok sevgiler

Bilun Şen dedi ki...

***** ICIMDEN GELDIGI GIBI,
Canimmm coook tesekkurler, amin insallahhhh ♥♥

Bilun Şen dedi ki...

****** YAKAMOZ,
Cook tesekkurler, begenmenize cok sevindim :) Cok sevgiler

Unknown dedi ki...

Bukesinlikle çok başka bir yetenek! Hayranlıkla izliyorum Bilun'um! Pera Nil'imiz çok şanslı olacak çook! <3

Bilun Şen dedi ki...

Canımmm Burcum! Seni koskocaman öperizki biz! Kavuşsak artık <3

Kuzununannesi dedi ki...

bılunummmmmmmmmm sen melek mısın yetenek abıde sımının nesın kı..mınıcık bır kalple ask buyutuyorsun oyle guzel seyler uretıyorsun kı..ben cok sevdım senı

Kuzununannesi dedi ki...

bılunummmmmmmmmm sen melek mısın yetenek abıde sımının nesın kı..mınıcık bır kalple ask buyutuyorsun oyle guzel seyler uretıyorsun kı..ben cok sevdım senı

Sema (Renkli Tasarımlar) dedi ki...

Biluncuğum, facebook'tan sonra hemen bloguna geldim ve doğacak bebeğimizin detaylarını öğrenmeye çalıştım. :) İnce ince kızına hazırlanışını keyifle okudum. Ben de tam senin dediğin gibi kızım olacağını öğrenene kadar "Oğlumdan kalan o kadar çok kıyafet, oyuncak, ıvır zıvır var ki, ikinci bebeğim için hiçbir şey almam herhalde," diyordum. Kızım olacağını öğrendiğim gün hiç sevmediğim renk olan pembelerin her tonundan koca bir sepet dolusu alışveriş yapmıştım. :D
Ayrıca bu 'kızsallaştırma' çalışmana da bayıldım. Ben de oğlumdan kalan bazı eşyalara benzer uygulamalar yaptım. Sana bir tavsiyede bulunacağım, mümkünse mama sandalyesini hemen al. Oğlumdan kalan chicco mama sandalyesi vardı. Çift kılıf poly diye geçiyordu adı yanılmıyorsam, çok sağlamdır bu modeller. Hem de tamamen yatabiliyor. Buna bir dönence bağladım(istediğin zaman kolaylıkla çıkarılabiliyor), İçine yumuşak bir şeyler örttüm ve ilk aydan itibaren ona yatırıp evin içinde nereye gidersem götürdüm. (Önünde tepsisi takılı olduğu için çok emniyetli oluyor.) Mesela yemek yapmaya mutfağa gittik ya da odaları toparlarken hep yanımdaydı ve sohbet ediyorduk. :) Büyüdükçe koltuğu biraz daha kaldırdım, tepsisine oyuncaklar koydum, şimdilerde kalın ilk sözlüğüm kitabını açıp önüne koyuyorum ve bir yandan sayfadakileri anlatıyorum çok hoşuna gidiyor. Hatta arkadaki filesine mp3 çalar ve kolonlar koydum, müziğimiz de mobil oldu. :)Durumunu bilmiyorum ama ben yalnız bakmak ve bir yandan da diğer çocuğum için koşturmak zorunda olduğum için bu yöntem acayip işime yaradı.

Bu arada harika bir isim seçmişsiniz, adıyla doğsun ve yaşasın.

Sevgiler,
Sema.

Bilun Şen dedi ki...

* KOKOŞ KELEBEK,
Canımın içiii seni kocaman öper, sımsıkı da sarılırım <3 Çok seviyorumki ben de seni :*

Bilun Şen dedi ki...

** SEMA (RENKLİ TASARIMLAR),
Semacımmm güzel sözlerine ve önerilerine, beğenine çok çok teşekkür ediyorum. Hem böyle öneriler duymak beni o kadar mutlu ediyor ki anlatamam.
Ah bu kızlar, bizi ucundan da olsa kokoşluğa sürüklüyor :)
Seni de bebişleri de kocaman öpüyorum Semacımmm :)
Mama sandalyesini almıştık baya önce, yatan bir model değil ama belki ev tipi ana kucaklarından alabiliriz bu önerine dayanarak ;)

Sema (Renkli Tasarımlar) dedi ki...

Önerilerden rahatsızlık duymuyorsan ikinci çocuğumda tecrübe ettiğim ve faydasını gördüğüm birkaç şeyden bahsedeyim o zaman; :)
Sling aldın mı bilmiyorum ama çok faydasını gördüm. En iyisini araştırmaya çalıştım ve Boba markasına ulaştım. Çok yumuşak, rahat, bebeği çok sağlıklı taşıyor (ilk aydan itibaren), taşıyıcıyı hiç rahatsız etmiyor ve acil dışarı çıkman gerekiyorsa hem sıcak tutan hem de kolaylıkla hazırlanmanı sağlayan bir yöntem. Evde de ilk 3 ay çok kullandım. Bebeğimi slinge koyunca evde hareket özgürlüğüm oldu, o da halinden çok memnun oluyor. Özellikle kolikli bebekler için bir numaralı tavsiye olarak belirtiliyor.
İkinci tavsiyem 3 aydan sonra deri patik! Örgü patikler veya İdil baby'nin internet sitesinden aldığım ayakkabı görünümlü patikler hiç işime yaramadı. Ergonomik olmadığı için o minicik ayaklarında tuhaf duruyor. Deri patik hem dışarı çıkarken sıcak tutan, şık görünümlü, evde de kullanılabilen, dayanıklı, ayağa göre şekil alan patikler. Fiyatlar biraz uçuk. Ben takatuka'dan indirimleri takip edip 120TL.'lik bir modeli 55TL.'ye aldım ve o zamandan beri yalnız bunu kullanıyorum.(Hatta kızım 4 aylık olmasına rağmen 6-9 ay aldım ki sonra da kullanabileyim diye.)

Bir tavsiyem de bebefon! Oğlumda da kızımda da çok ihtiyaç duyduğum, işime çok yarayan aletti bu. Aldın mı bilmiyorum ama nefesini her yerden dinleyebildiğim için mutluyum! :)

Bir de pazen kumaş! :))) Kenarlarına overlok çekilmiş çeşitli pazen kumaşlar her şekilde işe yarıyor; yatacağı herhangi bir yere serme, pusette gölgeleyici, üzerine ince bir şey örtme, yatağı için yumuşak bir çarşaf, çantada ağırlık yapmaz dolapta yer tutmaz ama çok iş görür vs... ;-)

Sahiden çok sevindim Biluncuğum. Anneliğin sana çok yakışacağına eminim. Şanslı bir bebek daha geliyor Dünya'ya! :)
Sevgiler,
Sema.

Bilun Şen dedi ki...

Semacımmm ya gerçekten çok teşekkür ederim tüm önerilerine. Nasıl merakla ve mutlulukla okuduğumu tahmin edemezsin :)

Boba kullanacağım ben de kısmetse. Pazen kumaştan bir örtü de almıştık.
Bebefonumuz henüz yok, ev küçük diye almayayım dedim, lazım olursa alırım diye ama bu önerin ve o deri patik önerin aklımda. Hemen takibe alıyorum deri patik kampanyalarını.

Çok çok teşekkür ediyorum Semacımm gerçekten, çok tatlısın ve uzun uzun konuşmak dileğiyle yeniden :)
Senin bebeklerin kadar şanslı olur umarım Pera da <3 Öptüm koskoccaman!!