12 Kasım 2013 Salı

Oyuncak Önemli ♥


29 yaşıma girdim, hala oyuncaklarla aram çok iyi. Şimdi bir de minnak bir aşk katılıyor diye aileye, beğendiğim bütün oyuncakları ona alıyor gibi kendime alabilirim :)

Oyuncaklar, bir çocuk için mutluluk şifresi bence. Her çocuğun oyuncağı olmalı, kendini yakın hissettiği, sımsıcak sarılıp, yatabileceği..


Ankara'da geçen sene bir kütüphane kuruldu. Oyuncak Kütüphanesi.
Amacı, her çocuğun gelişimlerinin önemli bir parçası olan oyuncaklarla tanışabilmesi. Maddi durumu kötü olan aileler kütüphaneye üye kaydı yapıyor ve çocuklar ister kütüphaneye gelip oyuncaklarla oynuyor, isterlerse de oyuncakları alıp eve götürüp, oynuyorlar. Sıkıldıkları zaman da oyuncağı başka oyuncaklarla değiştiriyorlar. 

Yapılanlar bunlarla da sınırlı değil. Haftasonları çocuklar ve aileleri kütüphaneye gelerek etkinliklere katılıyorlar.  Ayrıca sosyal sorumluluk projesi kapsamında oyuncağa ihtiyacı olan anaokullarına da ulaşarak, oradaki çocukları da oyuncaklarla buluşturuyorlar. 

Tabii ki tüm bunları yapabilmek için en başta oyuncağa, sonra gönüllülere ve zaman zaman maddi desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Belki çevrenizde çocuklarının fazla oyuncağını ne yapacağını bilemeyen anneler vardır, onlar için doğru adres bu kütüphane.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba Bilunn,
Bende 30.haftadayim.odasini nasil hazirliosun bebek arabasi ne alicaksin bizede fikir olmasi acisindan paylasirmisin.benim de kizim olcak insallah.
Sevgiler
Hilal

Bilun Şen dedi ki...

Merhaba Hilal :) Hayırlı olsun, sağlıkla sıhhatle kucaklarımıza alalım inşallah <3

Bi'kaç güne kadar yavaş yavaş yazmaya başlayacağım hazırlıkları, umarım yararı dokunur. Hastane çantası hazırlamayla başlayıp, mini dekorasyon fikirleriyle devam ederiz ;)

Çok çok sevgiler :)

Unknown dedi ki...

Selammlar,
Peranin odasi simdilik cok seker gorunuo.devamini da sabirsizlikla bekliyorumm..
Sevgilerle
Hilal

Bilun Şen dedi ki...

Hilal, selam :)
Yarın beşik yazısı da geliyor :)
Çok sevgiler..