11 Aralık 2013 Çarşamba

Doğum İçin Hastane Çantası

36. haftaya giriş yapmışken, hastane çantasına neler koymuşuz bir göz atalım istedim. Bir çok kişiye sordum, bir çok site araştırdım ve topluca bir liste oluşturdum. Bu liste genel bir liste olup, hastanenin verdikleri göz ardı edilerek ve 'aman ben götüreyim de, lazım olmasa da olur' gibi bir yaklaşımla hazırlanmıştır, baştan uyarayım :)

Bebeğin Çantası;

Hastane Çantasının olmazsa olmazı, hastane çıkışı setleri. Bunları takım olarak almanın dışında kendiniz de gayet süper bir set oluşturabilirsiniz. Biz bir çok şeyi olduğu gibi hastane çıkışını da İdil Baby'den aldık. Bu setin içinde, patikli-patiksiz alt, iç zıbın, dış zıbın, patiksiz tulum, şapka, eldiven, önlük, battaniye ve üst bulunuyor.



İkinci hastane çıkışını -ki tulum, bere ve eldivenden oluşuyor sadece- Mothercare'den alıp, kendim süsledim. 


Kış bebeği olacağı için, bir kalın bir ince battaniye. Bir de @twithemsire 'mizin önerisiyle sarı örtü/battaniye, sarılık önlediği söyleniyormuş.


Bunlar dışında fazladan bir tulum, kalın-ince çoraplar, patikli alt, mendil, göbek bağı mendili, önlük, eldiven, bebek bezi, ıslak mendil, alt değiştirme bezi, yelek/süveter, yenidoğan emzik ve biberon, pişik kremini de attık çantaya.



Annenin Çantası;

Anne için çoğu sitede gördüğüm ve sorduğum kişilerin de önerileriyle bol yedekli bir çanta oluşturduk. İki gecelik, iki pijama, sabahlık, lohusa terliği, kalın-ince çoraplar ve patik.




 Bir annenin olmazsa olmazı, lohusa tacı tabiki :) Yıllar önce yapmaya başladığımda bir gün kendime de yapacağım aklıma gelmezdi. E seçim yapmak zor oldu ama şimdilik bu üçünde karar kıldım :)


Bunun dışında, makyaj malzemeleri, deodorant, diş fırçası, diş macunu, tarak, havlu, gögüs çatlak kremi, göğüs kalkanı, göğüs pedi, iç çamaşır, kullan at çamaşır, hasta bezi, kirlileri koymak için torba, emzirme sütyeni, emzirme atletini de annenin bölümüne koyduktan sonra genel ihtiyaçlar bölümüne geçiyorum :)

- Fotoğraf Makinası, Bellek, Şarj Aleti
- Evlilik Cüzdanı, Kimlik
- Kağıt Havlu, Islak Havlu
- Hastane Odası Süslemeleri
- İkramlıklar, Hediyeler
- Lohusa Şerbet Takımı
-Anı Defteri, Kalemi
- Kapı Süsü
- Biz bir de süslemelere uygun olsun diye, yatak örtüsü, çarşaf, yastık kılıfı da götüreceğiz.

Eksik olan bi'şey varsa ve ekleme yapabilirseniz çok sevinirim :)

28 yorum:

minikkus dedi ki...

senin listeni görünce ben dogurmaktan vazgectim Bilun:))
o kadar eksiğim varki, ne ara onları tamamlarım bilemiyorum:) Sanırım en temizi ofiste doğaçlama yaparak dogurmak. En temizi heheeheh:))
Bu arada idil baby hastane cıkısı takımlarımız aynı:) Sanırım idil baby piyasadaki en zevkli bebek giyim noktası! iyiki var da kızlarımız aıyıcıklı kelebekli şeyler giymek zorunda kalmayacak:))
Saglıkla gelsin minikler, mis kokularını sacsınlar etrafa, bize de bu postlara bakıp "yahu ne kadar gereksiz detaylara takılmışız, ne kadar büyütmüşüz gözümüzde:)" demek kalsın ^.^

Derinanası dedi ki...

Fazlasi var eksigi yok ben de 2hafta sonra hazirlayacagim , cok faydali bi paylasim olmus tesekkurler ;)

Unknown dedi ki...

Bunlar ne guzel ne kokos hazirliklar kuzummmm! Hastanede senin yaninda olasim var, heyecan bana da bastı! :) ♥

Bilun Şen dedi ki...

* MINIKKUS,
Ehuah benim de hepsi tam degil minikkusum, valla ozellikle eksik biraktik. Her sey olacagina varir cunku. Ne malum yolda sancilanmayacagim, ki her gun sokaklardayim :))
Bu liste dedigim gibi, amaaan hepsi olsun da amaciyla yazildi :)
Idil Baby kesinlikle iyi ki var, hem cok kaliteli hem de cok farkli ve ayiciksiz :)
Operim cok ve saglikla gelmelerini beklerim minnak misbebeklerimizin ♥

Bilun Şen dedi ki...

** STIL-IST,
Hayirli olsun :) Faydali olduysa ne mutlu bana. Hepsini bir listede toplayip, kendi cantani ona gore hazirlamak daha rahat olur gibi geldi bana. Cok sevgiler

Bilun Şen dedi ki...

*** BURCU KOLAT,
Kuzummm bekliyorum, ay insallah gelebilirsin. Yihuuuu ♥♥

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Zaman ne çabuk geçiyor,o kadar oldu mu??
Hayırlı-kolay bir doğum diliyorum Biluncum.

Tatlı Sanatlar dedi ki...

Hepsi birbirinden seker ve tam teşekküllü :)bende hazirladim ama nerdeyse hergun bisey ekliyorum:) Bide annem gelip hepsini nazar boncuklu bohcaya koydu, tam anne isi oldu:)

Unknown dedi ki...

Selammlar,

Bende hazirlicam cantami.benim kiziminda ayni hastane cikisi peraninki ile ayni.guzel guzel, giysin minişler insallah.bebek sekerini falan da paylascakmisin ya da hastane ikramliklarini.ben karar veremiyorum bir turlu.
Cok opuyorum
Hilal


Bilun Şen dedi ki...

**** ICIMDEN GELDIGI GIBI,
Coook tesekkurler canim benim ♥ Zaman akiyor valla :))

Bilun Şen dedi ki...

***** TATLI SANATLAR,
Canimmm ne guzelll, yerim minnosun bohcali hastane hazirliklarini :))
Eksikler de hic bitmiyor valla ;)

Bilun Şen dedi ki...

****** HILAL TANRIKULU,
Yasasin Idil Baby ♥ Saglikla giysinler insallah :) Hastane ikramliklarini da paylasacagim kismetse yakin zamanda. Biraz eksikler var da ;)
Ben de optum cok cok :) ♥

Unknown dedi ki...

Yaa bak ama ben bütün bu cicileri görünce çoook helecanlandım! Hele ki senin elinden çıkan süslemelere ba-yıl-dım!
Pera Nil böyle kokoş bir annesi olduğu için çok şanslı

Bilun Şen dedi ki...

******* TUGCESEL SEYLER,
Canimmmm Pera Nil, boyle teyzeleri oldugu icin cok sansli asil ♥♥ Kocaman operim ve heyecanla sarilirim ihihi

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Blog ve ig hesabınızı hevesle takip ediyoruz :) Pera Nil sağlıkla gelsin inşallah.

Ben de Centralda doğum yapacağım kısmetse. Odalarda masa göremedim, ikramlıklar için dışarıdan mı masa getireceksiniz sormak istedim.

Sevgiler
Başak

Seda dedi ki...

Nevresim takımı götürmeniz çok iyi olmuş, benim hiç aklıma gelmemişti keşke alsaymışım dedim sonra çünkü zaten çok sıcaktı ( Ağustos) üstüne doğum ve emzirmekten dolayı sıcak basıyor, terliyorum ve hastanenin çarşaflarını hiç sevmemiştim. Sanki onlar yüzünden ekstra terledim gibi gelmişti.
Bende kızımın hastane çıkışını İdil Baby den almıştım, güzelliklerinin yanı sıra dayanıklılıkları da çok iyi çıktı. O kadar yıkamaya, ütüye hala sapa sağlamlar :) Miniğiniz rahatlıkla gelsin inşallah.

Bilun Şen dedi ki...

******** BAŞAK,
Merhaba Başak Hanım, takibinize ve iyi dileklerinize çok çok teşekkürler, çok mutlu oldum :) Ve kocaman kolaylıklar diliyorum size doğumda, sağlıkla gelsin sizin de bebişiniz <3

Normal odalarda masa göremedim ben de :( Belki suit odalarda vardır. Bir de portatif masa götürülebilir ya da o konuda yardımcı olur hastane diye düşünüyorum. İnşallah olurlar yani :)

Koskocaman sevgiler <3

Bilun Şen dedi ki...

********* SEDA,
İdil Baby'den memnun olmanıza çok sevindim. Dayanıklılığı konusunda da içimi rahatlattınız. Çünkü bir çok eşyasını oradan aldık.

Nevresim takımı da annemin fikriydi, siz söyleyince de mantıklı geldi hakikaten. Sonuçta ne kadar temiz olursa olsun insan o durumda rahat olmak isteyecektir.

İyi dileğinize çok teşekkürler.. Minik kızınıza ve size de kocaman sevgiler <3

modarella dedi ki...

Bilun, hepsi çok zevkli seçimler ki ben özellikle terliklere bayıldım. Kalpli olanları sen mi süsledin acaba? Bütün bu hazırlıklar, daha hiçbir hazırlığı olmayan benim gözümü acayip korkuttu yalnız. Alınacak ne çok şeyim var daha. Gidilecekler arasında ilk sırada İdil Baby var ama ondan eminim :)

Bilun Şen dedi ki...

********** MODARELLA,
Canımm çok teşekkürler, beğenmene çok sevindim :) Evet, terlikleri ben yaptım :)
Bu listelere ilk baktığımda ben de çok korkuyordum ama bir şekilde hepsi tamamlanıyor. Benim de daha eksikler var ama olsun, biraz da oluruna bırakmalı galiba ihihi :)

Ve İdil Baby'ye kesinlikle uğramalısın, gerçekten çok beğeniyorum hem modellerini, hem kalitelerini.

Çoook sevgiler..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Biluncum az kalmış:) HEpsi çok güzel:) Sağlıkla mutlulukla gelsin kuzu:) Öpüyoruz:)

Bilun Şen dedi ki...

*KİRPİKTEKİ GÖZYAŞI,
Canım benim, çoook teşekkürler, inşallah <3
Biz de öptüm kocaman sizi <3

tosbagalar dedi ki...

Canım tekrar hayırlı olsun. Bebek kıyafeti alır ve süslerken özen göstermek gerekiyor. Çok güzel süsleme yapmışsın ama boynuna çok yakın olmuş ve bebeklerin boynu olmadığı için sürtünme çok fazla oluyor. Örgü yelek ve hırkalarda da durum bu kapalı yakadan daha çok açık yakalı örülmeli. Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin

bendenanneolurmu dedi ki...

Benim de tek aklimda olan hastane cantasi, hazirlasam rahatlicam;-) eksiklere bi de senin listenden baktim.pera nil saglikla gelsin.kocamaaan opuyorum.

Bilun Şen dedi ki...

* TOSBAGALAR,
Çoook teşekkürler iyi dileklerinize ve önerinize. Benim yaptığım hastane çıkışı fotoğraf çekimi için, öyle uzun süre kalmayacak üzerinde. Boncuklar da yuvarlak kesim olduğu için tahrişe sebep olmaz o kısa süre içinde :) Ama bazı bebeklerin cildi çok daha hassas olabiliyor, haklısınız. Çok teşekkürler tekrar :)

Bilun Şen dedi ki...

* BENDEN ANNE OLUR MU?
Nickini her gördüğümde, 'eveeeet' diye bağırasım geliyor :))
Canımmmm ben de öptüm koskocamannnn <3

krem dedi ki...

Biluncum Merhaba,

Naçizane fikrim sarı battaniyeyi kesinlikle kullanmaman yönünde.. Büyüklerimiz eskiden sarı örtü örtmenin bebeği sarılıktan koruduğunu düşünüyorlarmış, şu anda doktorlar buna şiddetle karşı çıkıyor, çünkü sarı renk bebekte oluşabilecek sarılığı örtüyor ve hastalık (Allah korusun) anlaşılamayabiliyor.. İkinize de sağlıklı bir doğum dilerim..

Bilun Şen dedi ki...

* KREM,
Çook teşekkürler önerine, ilgine ve iyi dileklerine. Dikkate alacağım mutlaka canım :)
Çok çok sevgiler..