2 Temmuz 2009 Perşembe

Kara Kalem ve Miroş'um..


Ev taşınma halinde..
Heryerde koliler üstüste..
Anneme soruyorum 'bana kargo geldi mi' diye..
Yok diyor..
Meğer o hengamede unutmuş..


Sonra atölyeme giriyorum,
Oturduğum yerden mavili bir yurtiçi kargo kutusu ilişiyor gözüme.. Saat akşam 10 civarı..
Heyecanımı ve merakımı dizginleyerek, yavaşça açıyorum kutunun bantlarını..
Sonra mı?
İnsan hem gülüp, hem ağlar mı aynı anda? Oluyor.. Duygulanıyorum, hem de dibine kadar.. Sevinçten ağlıyorum.. Küçücük bir kız, canım kardeşim, benim için neler yapmış diyorum..

Kolye boynumda..

Kitabı alıyorum elime.. Canım abim, neler yazmış bana diyorum, tüylerim diken diken, yine ağlıyorum.. İçindeki kitap ayraçlarına ise, ayrıca hüzünleniyorum..


Sizi çok seviyorum canlarım.. Burası olmasaydı tanışamayacaktık belki diye blogumu da seviyorum..
Canım abicim, nasıl güzel, nasıl dolu bir yüreğin var senin.. Böyle bir abi kazandığım için o kadar şanslıyım ve o kadar mutluyum ki anlatamam sana..
Fındığımı açıyorum, hem yiyorum hem hediyelerime bakıyorum tekrar.. Ezberlemek için..
O sevimli tuzluk-biberlik, çeyizime konuyor hemen. Evimin bereketi olsun diye, tuzumuz biberimiz olsun diye.. Ben tuzu çok severim ya, hissetmiş canım abicim ve canım kardeşim. Her tuz serpişimde onları yanımda hissedeceğim..
Mumluğum, evimi aydınlatacak. Ahmet abimin her yazısında, her satırında nasıl ruhum aydınlanıyorsa, o mumluk da ışığımız olacak sevgilimle.. O da çeyizimde..


Miroşumun minik parmaklarını hayal ediyorum, nasıl zevkle hazırlamış bana bu cicileri diye.. Oyuncağını çantama atıyorum, artık o benim uğurum.. Heryerde yanımda olacak..


Ne yazsam az gelecek, bunu bile bile yine de yazacağım..
Sizden hissetmek, sizi bizden hissetmek.. Ahmet abicim ve Miroşum.. Sizi tanımış olmaktan dolayı onur duymak, şu meşhur verandada bir çay içimlik de olsa oturmak, Miroş'un gitarından 'aldırma gönül'ü dinlemek, Ahmet abicim, senin sesinden yazılarını dinlemek..
O kadar dolu ki yazıların, belki bi'kaç gün etkisinde kalıyorum, hele ki bazılarının..
Sizi çok ama çok seviyorum.. İyi ki tanımışım sizi..
Ahmet abicim burada bi'kardeşin, Miroşcum sen de bi'ablan olduğunu unutmayın..
Ben de abimi ve kardeşimi unutmuyorum.. Biliyorum ki sizinle aramızdaki uzaklık bir telefon 'alo'su kadar..


Sığıntı

Ezik

Kalpsiz

Sorgulamadan

Tutarsız

Duyarsız

Aptal

Bencil

Sıradan

Sürgit



Yaşamaktansa

Kalemimle

Ölürüm



Kara Kalem

7 yorum:

Unknown dedi ki...

canım, miros a bayıldım.ve gercekten cok ama cok duygulandım sayende yeni dostlar tanıdım.bundan sonra miros a bişeyler yollarken benı de dürt:)

nehircce dedi ki...

Çok imrendimmm yaa :)) bende böyle dostluklar kazanıyorum,yavaş yavaş ve çok seviniyorum ama daha çok başındayım bir sürü insan tanımak ,paylaşmak istiyorum :) bol dostluklar olsun sevgi dolu:)) seni de çokk öpüyorumm

parka dedi ki...

Canım kardeşim benim.
İnan ne diyeceğimi bilemiyorum.
Yalnız şunu bilmeni isterim Miroşta bende şuan sana kocaman tebessümler gönderiyoruz.

Tüm sevgimizle

Miroş ve Babişkosu

Bilun ŞEN dedi ki...

* ÖZGE SİPAHİOĞLU,
canım benim çok sağol. Onlar öyle bir dost ki.. Çok seviyorum ikisini de..


** NEHİRCCE,
canım benim, yavaş yavaş kazanılıyor gerçek dostluklar zaten.. Paylaşmak, aynı duyguları hissetmek, güldürmek, mutluluğuna sevinmek, üzüntüsüne üzülmek.. Dostluk bu işte, sanal da olsa, doğruysan doğru insanlar çıkıyor karşına.. Öpüyorum ben de çok! :)


*** KARA KALEM,
canım abim, canımsın canım.. Sizi çok öpüyorum.. Sımsıkı da sarıldım size..

Basak dedi ki...

ne kadar hoş ve çok duygulandım, insan olmak bu yüzden güzel işte... Mavi sürgün, benim, Halikarnas Balıkçısı'nın okuduğum ilk kitabı, ondan sonra zaten iflah olmaz bir Balıkçı hayranı oldum, kitaplarını döner döner yine okurum, her biri enerji bombasıdır, kendinin, hayatın, yaşadığın toprakların değerini hatırlamak onları yeniden yeniden sevmek için...

Bilun ŞEN dedi ki...

Başakcım, güzel yorumuna çok çok teşekkürler.. Ne kadar haklısın.. Halikarnas Balıkçısı'nın kitaplarının ders kitabı olarak bile okutulduğunu düşünürsek, söylediklerinin altını tekrar tekrar çizmek gerek..
Çok çok sevgilerimle..

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Biluncum bilgin var mı Ahmet Beyin vefat ettiğini söylüyorlar?Kötü bir şaka mı yoksa bu?Hani haber alma imkanın olur belki diye yazdım.