5 Mayıs 2010 Çarşamba

Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği 2-16 Mayıs


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti programının ana projelerinden biri olan Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği, 02 Mayıs'ta başladı.
Hem de ne başlamak.. :)
O coşkulu kalabalık İstiklal'de, müzikler eşliğinde kahkahalarla ilerlediler; 'tiyatro şart'tı evet..


2008 yılında ‘İstanbul Üniversiteleri Tiyatro Şenliği’ olarak 22 tiyatro topluluğunun katılımıyla 12 üniversite sahnesinde, 2009 yılında ise ‘Türkiye Üniversiteleri Tiyatro Şenliği’ olarak Türkiye’nin dört bir yanından 42 tiyatro topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen Şenlik, 2010 yılında, Avrupa’dan ve Türkiye’den çeşitli üniversite tiyatro topluluklarının İstanbul’da buluşacakları büyük bir festival olarak hayata geçirilecek.


‘Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği’ enerjisi, 15 gün boyunca, İstanbul’un farklı bölgelerindeki çeşitli mekanlardan şehre yayılacak. Şenlik kapsamında düzenlenecek atölye çalışmaları ve seminerlerin yanı sıra oyun sonrası gerçekleştirilecek tartışmalar da, sanatsal ve kültürel alışverişe olanak sağlayan yenilikçi ve özgün bir platform oluşturacak.


Şenlikle eş zamanlı olarak, tiyatro eğitimini uluslararası anlamda tartışmaya açacak iki günlük uluslararası bir tiyatro eğitimi sempozyumu da düzenlenecek. “İstanbul 2010 Tiyatro Eğitimi Buluşması” isimli sempozyum kapsamında Türkiye ve Avrupa’dan eğitimciler ve tiyatro uzmanları, tiyatro eğitiminde yeni gelişmeler ve eğitimde tiyatronun rolü üzerine tartışacak.

Şenlik aracılığıyla, Avrupa üniversiteleri arasında sanatsal işbirliklerinin kurulması, ortak prodüksiyonların ortaya çıkarılması ve atölye çalışmalarının düzenlenmesi amaçlanıyor. Avrupa Üniversiteleri Tiyatro Şenliği’nin, süreklilik kazanarak, 2010 yılı sonrasında da uluslararası boyutta devam ettirilmesi hedefleniyor.

Fotoğrafları sevgilim, İstiklal Caddesi'nde yürürken, uzaktan gelen coşku dolu kalabalığa bakakalıp, son anda çekebildi :)
Kaynak: http://www.istanbul2010.org

1 yorum:

modafobik dedi ki...

Kesinlikle bu sene bomba olcak !