16 Nisan 2012 Pazartesi

N'ayır N'olamaz!


Gözüpek ve korkusuz Cüneyt Arkın’ın mert ama her zaman tatlı-sert kahramanlıklarını tişörtlere taşıyan Koton’un bu özel koleksiyonu, sanatçının hem mizahi hem de karizmatik yönünü ortaya çıkarıyor. “Dünyayı Kurtaran Adam”, “Savulun Battal Gazi Geliyor”, “Battal Gazi Destanı” filmlerinden kareler ve repliklerin, modern esprilerle ve eğlenceli bir dille yorumlandığı koleksiyonda, döneminin neşe kaynağı olan her kelimenin başına konulan meşhur “N” harfi de unutulmadı.

N harfinin kullanımının düzgün akustik sağlamak amacı olduğunu duymuştum bi’yerlerde. Ne kadar doğru bilemem ama o dönemi hatırlatması nedeniyle pek eğlenceli geliyor şimdilerde :)

Tişört tasarımlarında gerçek fotoğrafların yanı sıra, illüstrasyon, kara kalem ve tipografi tekniklerinin de kullanıldığı Koton Cüneyt Arkın Tişört koleksiyonu birbirinden muzip replikleriyle, hatıralarımızdaki Yeşilçam’ı canlandıracak ve gündelik hayata neşe katacak bir koleksiyonu erkeklerle buluşturuyor.

* Dipnot: Jeyan Tözüm, Yeşilçam’da bir fenomen haline gelmiş “Nayır-Nolamaz” sözlerinin nasıl ortaya çıktığını şöyle anlatmış CNN Türk Oradaydım programına:
“Bizim Abdurrahman Palay diye bir arkadaşımız vardı. Abdurrahman Palay’ın konuşması çok tembeldi. Tembel bir ağzı vardı fakat Yılmaz Güney’i konuştu, Ayhan Işık’ı konuştu, başkalarını konuştu. O ayrı hikaye. Şimdi bizim şöyle bir tahtamız vardı, hani nota konan... Senaryo oraya konurdu... Onun bir de dayanacak yeri vardır. Dirseğinizi dayayabilirsiniz. Abdurrahman oraya dirseğini dayar, elini de çenesinin altına koyardı. Oradan hayır çıkmazdı.  Elini ayıracaksın ki ‘hayır’ çıksın... Buradan ‘nayır’ çıkıyor." 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sevgili bilun
ben farklı bir konu hakkında bir soru sormak istiyorum düğün resimlerini gördüm çok şirinsin aa sanırım gözlük kullanıyorsun düğünde gözlük yok lensmi kullandın bende gözlük kullanıyorum yakında düğünüm olacak gözlükle olmak istemiyorum ama ileri derecede miyobum rahat edemiyecem cvp verirsen çok sevinirim sevgiler

ayşegül

Bilun ŞEN dedi ki...

Merhaba sevgili Aysegul :)) coook tesekkurler. Evet gözlük kullanıyorum, miyop ve astigmatim var maalesef :) düğün için lens aldım. Üstelik gözlerimde problem var ve hemen mikrop kapabiliyor. Ama şans benimleydi ve lensler düğünden 1 gün önce bana ulaşabilmesine rağmen hiç problem yasamadım. Lens baya rahat ettirdi beni ;)
Koskocaman mutluluklar diliyorum, cook sevgiler :)