17 Nisan 2012 Salı

"shoes for tomorrow: the toms shoes story"


Toms'ları çok beğeniyoruz, pek rahat buluyoruz. Peki bu kanvas ayakkabıların çok önemli bir hikayesi  ve amacı olduğunu biliyor muyuz?


Blake Mycoskie, 2006 yılında Arjantin seyahati sırasında gittiği bölgedeki bez ayakkabılardan esinleniyor ve Arjantinli çifticilerin giydiği ve Alpargata olarak bilinen modelin benzerini üretiyor. 
Fakat Blake’in dikkatini o gezide sadece ayakkabılar değil bölgedeki fakirlikten doğan ayakkabısızlık ve sonucundaki olumsuz yaşam koşulları da çekiyor. Bundan sonra marka, üretmek ve dağıtmak fikrine odaklanıyor. Mağazalardan alınan her ayakkabı için bir ayakkabı da Toms tarafından, ihtiyaç sahibi birine ulaştırılıyor.
Los Angeles merkezli ayakkabı firması, ilk yıllarda bu iş model ile 1 milyon çift ayakkabı satmayı başarıyor. İlk yılın sonunda TOMS ayakkabının kurucusu ve çalışanları Arjantin'e gidiyor. 


Bu bölgede ayakkabısız ailelere ve çocuklara kendi elleriyle ayakkabı dağıtıyorlar. Yani aldığınız 1 ayakkabı, ayakkabısı olmayan çocuklara umut oluyor ve onlar da 1 ayakkabı sahibi oluyor.


Hikayeyi Vadideki Reyhan çok güzel anlatmış. Buradan okuyabilirsiniz.
Toms ile ilgili haberlere, etkinliklere buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Οκ so, diԁ yοu post thіs youгself personally purеly because ѵіeωed thіs on tωitteг alreaԁy.

..

Hеre is my webѕite ... fаshion - -

Adsız dedi ki...

My spouse and I stumbled over here by a different web page and thought I should check things out.

I like what I see so now i am following you. Look forward to looking over
your web page again.

my webpage; Debenhams promotional code **