14 Ağustos 2013 Çarşamba

İnstagram | Mor


İstanbul Günlüğüm instagramda ayrı hesaba çıktı. Ben de bu sebeple baktım da en çok pembelere, morlara, mavilere öykünmüşüm günlük hayatta.Okuduğum kitap da, yaptığım en son gelin çiçeği de, taktığım bilekliklerim de bu tonlarda. Hatta gittiğim cafedeki süslemeler de.. 

Uğurlu rengimdir mor. Küçüklüğümden beri çok severim. Huzur bulurum mor ve tonlarıyla. İllaki ufak bir detayı mor yapmayı çok severim. Mesela not tutuyorsam, mor kalemle altını çizerim; salonumuz gri ama yastıklarımız mor, en sevdiğim çantam mor gibi..

Renklerle oynamayı, anlamlarını, kattıkları hissiyatları çok seviyor ve önemsiyorum. Ufak bir araştırmayla mor rengin özelliklerini ekliyorum buraya.

"Mor, zenginliği, asalet, lüks ve ihtişamı çağrıştıran bir renktir. Özellikle açık tonları rahatlatıcıdır. Hayal gücünü arttırarak şevk ve ilham verir. Konsantrasyonu arttırır.
 Eflatun seçilmiş ve mükemmeliyetçi bir renktir, seçilmişler içindir. Manevi enerjiyi simgeler, ruhsal yetenekleri geliştirir, sır küpü olmanızı sağlar. Zeka düzeyinizi arttırır.
Mor renk size güç verir, yeteneklerinizi pozitif olarak etkiler.
Mor duygu rengidir, çok özel bir renktir, mistik bir yücelik getirir ve metafizik gücü simgeleştirir. Mor imparatorlukların, dinlerin, ölümün, cazibenin ve sevginin sembol rengi olarak yüzyıllar boyu kullanılmıştır. 
Mor rengi seven insanlar genellikle, ruhsal dünyası ön planda olan, ağır başlı ve asil ruhlu kişilerdir. Duyarlılıkları fazla olduğu için sanat dallarında başarılı olma ihtimalleri daha fazladır.
Mor renk, kullanıldığı tona göre farklı etkiler gösterebilir. Morun açık tonları olan lavanta, leylak gibi renkler ilham verici etkileri için çalışma odalarında tercih edilebilir. 
 İstemediğiniz sorumluluklar sizin için çekilmezdir, bu duruma zorunlu olarak düşerseniz asla mutlu olamazsınız. Çevrenizde bu rengi yayan bir ortam bir şekilde muhakkak olmalıdır, yoksa yaşama küsebilirsiniz. Siz zor karar veren ve aslında çevreye yani sıradanlığa uyumsuz birisiniz. Bu da ayrıcalığınızdır. 

Mor renk, vücuttaki hormonları ve salgı bezlerinin çalışmasını da etkilemektedir. Özellikle sara, menenjit gibi beyin hastalıklarında tedaviyi destekler. Eklem iltihaplarına karşı faydalıdır. Ayrıca, kanı temizler ve akciğer, karaciğer, kalp ve böbreklerin çalışmasını düzenlemeye yardımcı olur.

Mor rengi mistikler, büyük sanatçılar, düşünürler, toplumları düşünce ve ideallerle yönlendirenler tarafından seçilir ve kullanılır. Beyinsel faaliyetleri ve sanatsal düşünceyi arttıran mor, özellikle sanatçıların çalışma ortamları için uygun olabilir.

Mor renk, açık tonlarda ilham ve güven verici etki gösterirken, özellikle koyu tonlarda, mor rengin insanda meydana getirdiği asalet duygusu, bazı insanlarda küstahlık, kabalık ve hatta kavgacı bir yapıya da neden olabilecek şekilde etki gösterebilir. Hüzün, üzüntü ve depresyonu çağrıştıran etkileri de vardır"
 
Eğer bir gün depresyona yatkınlığımı sezersiniz haber verin, pembeler, yeşiller koyayım başucuma ;)

Kaynak: http://tr.mydearbody.com/renkler/mor-renk.html, http://www.msxlabs.org/forum/astroloji-fallar/17612-renkterapi-renkler-ve-anlamlari.html#ixzz2bv973CKd

5 yorum:

havziş dedi ki...

ne güzel görseller bunlar :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Ne uzun zaman olmuş bloguna girip güzel enerjini görmeyeli. Eskisi gibi blog ziyaretleri de yok artık ama senin gibi eski ve sevdiğim blogları daha sık takip edip güzel enerji almam gerektiğini anladım. Moru ben de severim ama benim rengim yeşil:)))) elim hep yeşile gidiyor ne alsam
Sevgiler

Kuzununannesi dedi ki...

tatlım benımmmm senı heryerden katıp etmek buyuk keyıfff..ama bırde sneı gormek lazım:)

Unknown dedi ki...

selaaaaaaaaam!
bu blogu nası bukadar geç keşfettim bilmiyorum :(
çok beğendimm..
bol bol görmek üzere :)
sevgiler

Bilun Şen dedi ki...

* Havziş,
Çook teşekkürler :))

** Yasemin BABALIK,
Yasemincim çok haklısın ama orada olduğunu bilmek, Facebook'tan her paylaşımını keyifle takip etmek çok çok güzel. Biz eski dostuz yeşil seven hatun <3 Öperim çokça..

*** Kokoş Kelebek,
Kelebeğimmmm kavuşalım yakında <3

**** Gulsinem,
Çok çok teşekkürler ilgine :) Çok sevgiler :)