10 Eylül 2010 Cuma

Bir Büyü Masalı: Simay Bülbül 2011 Yaz Avant Garde Couture


Her şey bir büyü kitabının iki elimizin arasına girmesiyle başladı..


Siyah örtülü, deri iple bağlı bu kitap, Attarti Ana'nın, İzmir'in sihirci kadınlarının anasının kitabıydı. İçinde 'olumsuz etkilerden kurtulmak için banyo çayı', 'şifa tütsüsü', 'tanrıça yağı', 'stres giderici banyo', 'duygusal denge yağı', 'aşk banyosu' gibi karışımlar bulunan bu büyü kitabı, 26 Ağustos 2010'a bizi en iyi şekilde hazırlıyor..

Attarti ana kızlarını nasıl ki büyücülüğe hazırlarsa, Simay Bülbül de mankenlerini öyle hazırlamıştı, izleyenlerini büyülemeye..

Hiç ışık kalmadı önce defile alanında.
Simay'ın kızları bir bir belirmeye başladığında, arkadaki ışık büyüdü, güçlendi.. Siyahlar içinde girdi içeri, Simay'ın kızları. Her adımlarında 'büyü'lendik..


Petrol mavisine büründüler sonra, yine yürüdüler, yine büyülediler..


Ellerinde kürelerle beyazlar içinde sahnede yürüdüklerinde, Simay'ın kızları, herkesi çoktan 'büyü'lemişlerdi..



Metal aksesuarlar, deriyle bütünleşip, atmosferi iyice derinleştiriyordu. Herkes büyülü gözlerle izlerken defileyi, derinin bir gece elbisesinde nasıl kıvrıldığını anlıyorduk. Anlatılan o ki, derinin kraliçesi ne derse, ki bu kraliçe 'simay', deri o şekle giriyormuş. Kafasında nasıl canlandırıyorsa deri tanrıçası, bize o şekilde sunuyormuş.

Defilenin sonunda uçuş uçuş elbisesi ile yalınayak Simay Bülbül sahneye koşuyor; pardon koşmuyor, sahneye uçuyor. 'Büyü'lenmiş gözler, hep bir ağızdan çığlıklar ve alkışlarla karşılıyoruz onu..



O günden sonra gözümde hep bu görüntüler,



* İlk fotoğraf;
fotograf ozgur zulal, styling umut eker, model ebru ozturk, sac omur donmezdemir, makyaj mac, tomtom studyo

** Üzerinde isim yazmayan fotoğraflar, Markafoni Blog'dan.

*** Sim-ay web adresi.

**** Butiğinin adresi, Şahkulu Bostan Sk. No: 22 A Galata

3 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

Simay Bülbül'ün enerjisi enfes, daha önce bir başka davette tanıştık ama rüyasını masalsı hale getirerek yazmışsın. Okuduğuma değdi, en sevdiğim IFW postu oldu, kalemine sağlık.

Seçkin Deniz dedi ki...

hepsi çok güzeller. beyazlar özellikle!

Anneanne usulü notebook testi

Bilun ŞEN dedi ki...

* STİL DİREKTÖRÜ,
Gerçekten enerjisi çok farklı Simay'ın, çok haklısın. Attarti Ana ilgi alanım dahilinde ;) Çok sağol, beğenmene sevindim :)

** SEÇKİN DENİZ,
Kesinlikle :)