12 Aralık 2011 Pazartesi

Bloggers & Designers 2: Feray KANPOLAT "Özgür Drapeler"


BUILDING tarafından düzenlenen ve bu yıl 2.si yapılan Bloggers & Designers projesinde -iyi ki de- Feray Kanpolat ile eşleştiğimi daha önce söylemiştim. İş disiplini, farklı çizgisi, kocaman güzel kalbi için önce Feraycığıma, muhteşem fotoğraflara imza atan ve bu projede her birimizi fotoğraflayan İdris Ekinci'ye, ayakkabı ve çanta sponsorumuz FLO'ya teşekkürlerin en büyüğü :) Ve elbette Gizem Baş'a, proje için verdiği sonsuz emek için..
Poz vermeyi pek sevmeyen beni bile dize getiren yetenekli İdris'in fotoğraflarını web sayfasında incelerken, bilgisayarınızın sesini açmayı unutmayın. Unutmayın ki arka plandaki o müzikle her bir karenin aslında yaşadığını keşfedin. Fotoğrafa değil de fotoğrafın çekildiği o ana bakın. İdris, sizi konsere, tiyatroya götürüyor, ardından bir alışveriş merkezinde sizinle turluyor, dişçide soluklanıyor, doğanın güzelliklerini gözünüze sokuyor, şehre en güzel yerden bakmanızı sağlıyor..
 

Feray'ın tasarımlarına baktığımda, en beğendiğim detay olarak drapeler çaparken gözüme, en çok onları özgür bırakmasını seviyorum. Ruhumu dinlendiren heyecanı, iyi niyeti ve karakteri ile Feray'ı size anlatırken çok mutluyum.

Kendisi gibi naif çizgiler taşıyan tasarımlarını, uçuşan kumaşlarla hayata geçiren Feray, 1981 İzmir doğumlu. Bornova Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam bölümününe girdi. 

Üniversite egitiminden sonra İstanbul'a yerleşip, bir süre okullarda Seramik ve Sanat eğitmeni olarak çalıştıktan sonra moda tasarımıyla yakından ilgilenmeye başladı. İstanbul Moda Akademisi'nde iki yıl süren Moda Tasarımı eğitimi aldı. Bu eğitim süresince ünlü markalarla ortak projeler gerçekleştirdi. Mezuniyet projesi İFW 2010'da sergilendi. 


Yeniköy ofis-mağazasını açar açmaz orada olup, hayallerini nasıl kağıda ve oradan da kumaşlara aktardığını yerinde keşfedip, sizlerle paylaşacağım. Bu paylaşım için de, Feray'ı tanıdığım ve tasarımlarını bildiğim için çok heyecanlıyım.



Tasarımları "feray kanpolat" markasıyla Akmerkez Fashion Up Pop Up Store ve Building Galata'da satılmaktadır. Çok yakında Yeniköy'de açılacak olan ofis&mağazasında da hizmet vermeye başlayacak.

9 yorum:

Fatma dedi ki...

Gerşekten güzel tasarımlar. Ben de Dokuz Eylül GSF Seramik cam mezunuyum, meslekdaşmışız, tebrikler, işleri çok güzel. Bir kere daha tezim doğruluk kazandı seramik bölümü mezunları sanatın her dalını yapabilir:)

Pelin P.A. dedi ki...

Fotoğraflar şahane, Fray'ın tasarımları da çok başarılı gerçekten. Harika bir ikili olmuşsunuz Biluncuğum :)

lulu's life dedi ki...

Cok sirin fotograflar ! ve ne kadar yetenekli bir modaci !! basarilarinin devamini diliyorum.. ;)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Biluncum gene çok şekersin:))bu arada gelinliğin süperr olmuş uzun uzun inceledim.:))

Bilun Şen dedi ki...

* FADİŞ,
Tezine ben de katılıyorum ;) Çok sevgiler..

** PELİN P.A.,
Çok teşekkürler Pelincimm, öptüm kocaman :)

*** LULU'S LIFE,
Çok teşekkürler Lulu, çok sevgiler :)

**** İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ,
Canım benimm çok teşekkürler, kocaman öptüm :)

Unknown dedi ki...

Ferayın ismini ilk fashion weekte genç moda tasarımcılarının sergisinde duydum. Tasarımı beni çok etkilemiş olacak ki kartını almışım hala duruyor. Gerçekten çok başarılı... Elbisen de harika olmuş:)

C-belll dedi ki...

ÇOK CİCİ OLMUŞSUN BİLUNCUM TAM BENİM TARZIM ÇOK BEĞENDİM BEN:)FERAY KANPOLAT2IN DA ELLERİNE SAĞLIK:)SEVGİLER SİBEL

Bilun ŞEN dedi ki...

* CINDRELLA UNDER THE UMBRELLA,
Canımsın, beğenmene çok sevindim, muck :)

** C-BELL,
Sibelcim çok teşekkürler, hemen Feray'la tanışmalısın o halde ;)

parka dedi ki...

Abisinin kara gözlüsü çok çok çok ama çok çok çok güzel olmuşsun.