3 Mart 2012 Cumartesi

"Düğün" Vol. 6: Gelin Çiçeği Atma Geleneği

Hemen hemen tüm nikah ve düğün törenlerinde gelinin çiçeğini atma sahnesine çoğumuz tanık olmuşuzdur. E haliyle bu geleneği ben de sürdürdüm. Kendi yaptığım, mor tonlarda ortancalardan oluşan çiçeğimi hoplaya, zıplaya fırlattım :) Ayrıca postun sonunda, kocamın bu geleneği nasıl değiştirdiğini de anlatacağım :)


Bu geleneğe göre, önce bütün bekar hatunları piste toplamak için bir şarkı çalıyor. Mesela, Beyonce-All The Single Ladies veya Nil Karaibrahimgil-Bütün Kızlar Toplandık. Bizimkinde Nil delisi olduğumdan tabiki "Bütün Kızlar Toplandık" çaldı :)
Sonra gelin, çiçeğini kız arkadaşlarına doğru fırlatıyor ve onu tutan hatun kişi, en kısa sürede sevdiceğine kavuşuyor :)
 

Ben bu noktada bu ritüeli değiştiren pek sevgili kocamın hikayesini anlatmak isterim..
Nikahımız kıyıldı ve damadın gelini öpme sahnesindeyiz. (Bu arada ben iki duvak kullandım, uzun olan topuzumun altından saçıma tutturulmuştu, kısa olan ise, yuvarlak şekilde bir tüldü ve sadece yüzüme örtülüydü, yani saçıma tutturulmamıştı.) Damat gelini öpecek ama duvağı nasıl açsın, ne yapsın bilemiyor. Kimse duymuyor ama ona 'çıkar al' diyorum. Kocacım duvağı tuttuğu gibi çekiyor ve nikah şahidim olan en yakın kız arkadaşım, kardeşim, dostuma fırlatıyor. Merve, elinde duvak şaşırıyor, tüm salon gibi o da kahkahalarla gülüyor :)


Ne diyordum, ritüel bizim tarafta bu şekilde değişti. 'Duvak atma' olayımızın sonucu olarak, duvağı kapan (daha doğrusu kucağına duvak atılan) canım arkadaşım 3 ay sonra evleniyor :) Çiçeğimi kapan Büşra bekleyedursun :)

Fotoğraflar elbette Hevalimden..

6 yorum:

Merve Gökmen dedi ki...

Büşra'ya çiçeği kaptırsam da azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını öğrenmiş olduk:)

Syhn dedi ki...

:)))
zaten o çiçeği kapmak için bekleyen kalabalığa hiç katılmam korkarım o bekar kızlardan :))) ama biri duvağı bana fırlatsaona da hayır demem yaniii :)))

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

aa ne güzel bi enstantane olmuş:) çok tatlı fotoğraflar hepsi gibi! muck!

usedlook dedi ki...

duvak fırtlatma olayını çok sevdim :)

Bilun ŞEN dedi ki...

* MERVE,
Ahahah yerim <3

** SYHN,
Ay tam bir kaos ortamı ve birbirini öldürme pahasına çiçeği kapmaya çalışanlar :) Aynen Syhn'cım :)

*** SEDA,
Çook teşekkürler. Kocaman muckkk :)

Bilun ŞEN dedi ki...

Used Look cuuum, ben de seni :)