16 Ağustos 2012 Perşembe

Vitamini Kabuk'unda..


Kabuk..


Limango'da dolaşırken rastladığım, aslında anneannemin pazar çantası olarak kullandığı çantadan aşina olduğum bu görüntü hoşuma gitti ve hemen sepete bir "KABUK" ekledim. Şimdi heyecanla gözüm yolda, bekliyorum el emeği, naftalin kokulu çantamı..


Siz de anneanne kokulu çantalarınız olsun istiyorsanız doğru Limango'ya..


Kabuk çantaların hikayesi çok güzel..

“Bu çantalar aslında dedelerimizin, ninelerimizin ellerinde hep gördüğümüz, kullana kullana  eskitemedikleri, rahat taşımak için sapına bez bağladıkları pazar çantalarındandı.
Alışverişlerimizi naylon poşete ve türevlerine ihtiyaç duymadan yapabilmek için bu geleneksel çantaların kullanımını daha rahat ve şık bir hale getirelim istedik.

İçeriği sentetik olan bu çantaları dönüştürmemizdeki sebep; dayanıklılığından dolayı yıllarca kullanabileceğimiz, “aman kirlenir” diye yere koyma kaygısı taşımadan, yalnızca silerek dahi temizleyebileceğimiz, içine başka bir “poşet”e ihtiyaç duymadan sebzeden, meyveye, mayoya, havludan peştemale, terliğe öylecene ıslak her türlü şeyi atabileceğimiz, birçok şeyi taşıma ihtiyacına deva bir malzeme olmasındandır.

Bu sebepledir ki rahat taşıyabilelim diye askı takalım istedik. Askı takalım derken, biraz da şık olsun dedik ve ham bezle bütünleştirdik. Baktık ki çantayı bölmüşüz. Ne yapacağız artanını atacak değiliz ya, bu parçalardan da saplar ve farklı modeller yaptık. Kimi torbaları ise katladık ve kendiliğinden altlıklar oluşturduk.

Bir yerden bir yere yiyecek içecek taşırken, pikniğe giderken, arabada, orada burada hep alt kısmı düz olmadığı için içine koyduklarımızı oturtamadığımız poşetlerden kurtulalım, sürekli kullandığımız, görmekten hoşnut olacağımız, “her eve lazım” çantalarımız olsun istedik.

Ürünlerimiz fabrikasyon olmadığı için hiç biri bir diğerinin aynı değildir. Dikişlerde farklılığı ve yapan elin verdiği sürprizleri üzerinde taşır."


Hiç yorum yok: