19 Kasım 2012 Pazartesi

Gri Havaya İnat: Sandıma!


Hava grinin tonlarında seyrederken, rengarenk bir yaz anısından bahsedeyim: Sandıma. 

Bodrum, Yalıkavak'ta gizli kalmış bu köy, 600 yıllık geçmişini yıkık evleriyle gözler önüne seriyor. Bu yıkık evlerin arasında, toprak yolun sonunda koca bir çeşme ve rengarenk taşlar, kapılar ile huzur dolu bir müzikle Nuriş Sanat Evi sizi bir masal dünyasına davet ediyor.




1960'larda köy Yalıkavak'a, denize doğru inerken, bir tek Osman amca kalmış köyde. İstanbul'un karmaşasından yola çıkan İsmail bey ve eşi Sandıma'da yeni bir dünya yaratmışlar, 1999'da. Rengarenk objelerin, farklı anlamlar taşıyan resimlerin, heykellerin altına imzalarını atmışlar. Hepsinin bir hikayesi var ve İsmail bey hem yaşadıkları bu masal diyarını hem de eserlerini içtenlikle, yarı kızgın, yarı şakacı anlatıyor.
B
u renk cümbüşünde, ruhu dinlendiren müzikle Sandıma'nın ıssızlığında, 'tüm bunlar film seti ve ben bir hikayenin tam ortasındayım' hissine kapılabilirsiniz.

Orayı anlatmak fotoğraflarla pek mümkün olmasa da, eğer yolunuz Bodrum, Yalıkavak'a düşerse belki merak eder de 'nedir bu Sandıma?' derseniz, ipucu olsunlar..










1 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

bir nebzede olsa içim açıldı
sağolasın