26 Şubat 2013 Salı

Vosvos Demek Şakir Demek


Şakir ile tanışmam tam 22 sene öncesine dayanır. Onunla ilk sohbetim arka koltukta gerçekleşti. Milyon tane yer gezdik onunla, Denizli'ye beni ziyarete bile geldi ben üniversiteyi orada okurken. Dağ, bayır, yağmur, çamur, kar dinlemez keçi gibi tırmanır her yere.. Sadık bir dosttur ve ruhu vardır bana göre.. Onunla arka koltukta başlayan hikayem, 4 yıl önce direksiyonuna geçmemle devam ediyor şimdi.. 

Vosvos Asla Yolda Kalmaz

Sanılanın aksine vosvoslar çabuk bozulmaz. Eski araba olması nedeniyle midir bilemem ama servise bile çok gitmez. Oldu da mekanik bir arıza oldu. Siz asla yolda kalmazsınız. Mutlaka başka bir vosvos kullanıcısı sizi kurtarır. Mesela dikkat edin, vosvos kullanıcıları mutlaka korna veya selektör yoluyla selamlaşırlar yolda. 

Vosvos Demek Büyük Bir Aile Demek

Bir gün E-5 üzerinde ilerlerken sağda kenara çekmiş ve sahibine zorluk çıkarmış bir vosvos görmüştük ve Cihan amca hemen o vosvosun önüne yanaşmıştı. Yaklaşık 10 dk sonra tam 3 vosvos daha tanımadığımız ama yolda kalmış gençlere yardım için durmuştu.

Kulüpleri de Var

Üstelik bu büyük ailenin şahane insanlardan oluşan kulüpleri de oluyor. Bizim kulüp, Vkod. Kulüpte tek arabası vosvos olan da var, en pahalı jeep'i olup, vosvostan vazgeçemeyenler de. Vosvos aşktır, sadakattir..



Aslında benim küçüklüğümden beri hayalim sarı bir vosvostu. Sevgilimin de bana ilk hediyesi -ki bu 8 yıl önceye dayanır- mavi bulduğu 1/18 oranında küçültülmüş 1967 model vosvosu benim için kaportacıda sarıya boyattığı aşağıdaki fotoğrafta görünen büyük vosvos.



Vosvos sadık bir dost benim için. Üstelik yadigar. Plakasında benim ve Cihan amcamın baş harfleri var. Kapıdan çıktığımda onu görmek beni mutlu ediyor. Başka bir zamanda başka bir hikayeye götürüyor beni. Hatırlanmaya değer, özlenen ve arkasından hep iyi şeyler düşünülen, dünya iyisi birinden kaldı o bana, nasıl böyle hissetmem?



Ve bunlar da benim zaman içinde aldıklarım ve bana hediye gelen vosvoslar :) Bazı vosvoslarım evimizin küçük misafirlerine hatıra olarak onlarla birlikte gittiler, malum çocuklar vosvosları pek sever :)






Bi'kaç gün sonra da vosvosların tarihine bir yolculuk yapacağız efendim, beklerim ;)

10 yorum:

darkolivee dedi ki...

Ben değilde kardeşimin en büyük tutkusudur vosvos çok tatlı bir yazı olmuş ellerine sağlık tatlım

sevgiler

Unknown dedi ki...

Benimde hep imrenerek baktığım keşke benimde bir vosvosum olsun dediğim arabalardandır:)Ben çok sevdim bu yazıyı:)Bebekte olmasa bile 3-5 tur atmak isterim kuşum:)

Bilun ŞEN dedi ki...

* DARKOLİVEE,
Canımmm çok teşekkürler :)

Bilun ŞEN dedi ki...

** GÜLŞAH EROL,
O zaman buluşmaya vosvosla geliyorum :))

Unknown dedi ki...

Aaaaaoooiiiiii harika haber:)

Kübra Engin dedi ki...

Sevgili Bilun,

Nedendir bilmem sanki bir kaç zaman önce seninle tanışmış, arkadaş olmuş şimdi araya yer, mekan ve zaman girmiş de uzak kalmışız gibi hissediyorum :) Çocukluğuma babamın bir günlüğüne arkadaşından aldığı arabaya ışınlandırdın beni. Daha bol yaz emi?

Bilun ŞEN dedi ki...

Kübra.. Ne kadar tatlısın.. Daha sık buradayım artık, bol bol görüşüp, hasret gidermek dileğiyle o halde.. Kocaman sevgiler..

esra eba dedi ki...

ayy nasıl tatlılar ama ya :)) şakirle bi tur gezdirsene beni ya..hem belki sona kahve içmeye gideris tatlı arkadasımmm....

Adsız dedi ki...

HepHawJarve xaikalitag kaltythuddy [url=http://usillumaror.com]iziananatt[/url] Antastevate http://gussannghor.com Smulgelve

Adsız dedi ki...

isomoJeme xaikalitag Wemsensulge [url=http://usillumaror.com]iziananatt[/url] oradssoariele http://gussannghor.com Jealtylayence