5 Mart 2013 Salı

Eyvah! Hafta İçi Parti Var


Hafta içi ya da bütün haftanın yorgunluğunu atacağımız bir Cuma akşamı partisi var diyelim bu hafta. Bütün gün çalışacak ve iş yerimizden de partiye direkt geçeceğiz, çünkü vaktimiz yok. Allahım! Bu kabus mu?

Yok değil!
Eğer planlı ve programlı ilerleyebilirsek, şans bile sayılır :)
Yapmamız gerekenlere göz atacak olursak,

Makyaj


Eğer sabah işe giderken temel bir makyaj yaparsak, akşam için üzerinden geçmesi ve tazelemesi daha kolay olacaktır.
Eyeliner ve maskara ile belirgin gözler yakalayabilir, akşam için de daha günün erken saatlerinde hazırlanmış sayılırız kızlar. Kabul edelim ki makyaj ve özellikle göz makyajı baya vaktimizi alan bir işlem :) 
Akşam için makyaj tazeleme esnasında lipglossumuzu toz pudramıza veya fondötenimize karıştırarak yüzümüze uygularsak, parlak ve canlı bir görünüm elde etmiş oluruz. Bu işlemi allığımız için de uygulayabiliriz. Ardından rujumuzu da sürdük mü parti makyajımız hazır ;)

  Saç


Vaktimiz varsa sabah evden çıkmadan saçımızı yıkayıp, iyice kurutup, ardından düzleştirme veya dalgalandırma uygulayabiliriz. Benim saçım çok düz ve dalgalar saçımda durmuyor, hemen düşüyor.  Bu yüzden ben genellikle düzleştirilmiş saç tercih ediyorum.
Saçları yıkamaya vakit bulamazsanız buradaki ve yorumlardaki kuru şampuan veya pudra önerisini dikkate alabilirsiniz. Yanınıza bir kaç firkete veya toka da alın ki, belki değişiklik yapıp, bir anda saçlarınızı toplamak isteyebilirsiniz.

    Eller / Tırnak


   İş yerinde akşamki parti için ojemizi sürüp, beklemeye vaktimiz olmayabilir. O zaman buradaki soğuk su fikrini uygulayabilir veya hazır, kendinden yapışkanlı tırnaklardan kullanabiliriz. Ya da ben rahat rahat kendi ojemi kendim sürerim diyorsanız bir önceki akşamdan hazırlıklı olabilirsiniz :)

    Takı


Büyük, göz alıcı ve ışıltılı takılar seçmek, düz bir elbiseyi bile hareketlendirebilir ve daha çabuk süsleyebilir. Tek renk bir elbise üzerinde gösterişli bir kolye veya sallantılı, ışıltılı küpeler bir anda bizi parti havasına sokacaktır.

    Ayakkabı

İş yerinde belki rahat olmayı seviyorsunuz. Düz ayakkabılar, botlar ve çizmeler vazgeçilmeziniz. Parti içinse biraz topuklulara göz kırpmak da fayda var. Sizin de alışık olmadığınız için topuklular ayağınızı yoruyorsa, çantaya bir çift babet atmakta fayda var.

    Kıyafet

Akşamki partiye bu kıyafetimize yapacağımız ufak değişiklerle katılacağımız düşünülürse, kıyafetimizi de buna göre seçmekte fayda var. Gündüz işte, mini bir elbise üzerine salaş bir hırka, şal ve yarım botlarla günü geçirebilir, akşam için hırkayı, şalı ve botları çıkarıp, topukluları ve parlak takıları çekip, hazırlığımızı çabucak tamamlayabiliriz.

  

1 ve 2. Fotoğraf, makeupforlife.net, http://hairstraightenerguide.com
Kombinleri, bukombin.com ile hazırladım.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne güzel bir post, ama ben haftasonu ve cuma akşamları dershaneye giden biri olarak işten çıkınca eyvah parti var yerine eyvah dersj-hane var diyorum:) Dershane için de süslenebiliyormuyuz:))

Unknown dedi ki...

ohhh parti olsa da gitsek ama dimi? :))

Bilun Şen dedi ki...

* HAYATGÜZELBİRYER,
Her daim süslenebiliriz bence, ihihi :) Kocaman kolaylıklar diliyorum..

Bilun Şen dedi ki...

** TUĞÇE'SEL ŞEYLER,
Uff evet ya, hep gezsek ya biz ehuaha