10 Mart 2013 Pazar

Pazar Gezmesi: Yuvacık


Yuvacık, İzmit'e bağlı bir belde. Doğayla iç içe, yemyeşil, bambaşka bir yer Yuvacık. İzmit çevresindeki illerdeyseniz günübirlik geziyi tercih etmekte fayda var, gezmek-yemek vs ne kadar ucuzsa konaklama bir o kadar pahalı çünkü. 
İstanbul Anadolu yakasına yaklaşık 70 km. uzaklıkta ve keskin virajların olduğu bir yolla ulaşılıyor. Zaten o virajlardan başınız dönmezse doğanın kucağına düştüğünüzü anlayabilir, oksijenin dibine vurabilirsiniz. 


Derenin etrafındaki salıncaklarda bir suya bir yeşile doğru süzülebilir, yine dere çevresindeki tesislerde karnınızı tıka basa doyurabilirsiniz :) Biz atıştırmak için Karaaslan Camping'i seçtik. Üstelik burasının Paintball ve ATV etkinlikleri de varmış. 4 kişi, sıcacık bir köy ortamında muhlama (mıhlama) tercih edip, demlik demlik çay tükettik. Turşu kavurma, acılı ezme ve çeşitli turşuları da mideye indirip, günün kahvesini de alıp, toplamda 30 TL ödedik.
Suyun çevresinde uzun yürüyüşler yaptık, tabi yazın çok daha hareketli ve kalabalık oluyordur. 








  












Yuvacık'a Ulaşım:

TEM otoyolundan İzmit istikametine doğru giderken İzmit’in doğu çıkışı Kandıra’dan, Bursa Gölcük yönüne dönüyorsunuz. Yaklaşık 10 km. sonra Yuvacık merkeze ulaşılıyor.


11 yorum:

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Miss mis! Bahar geldi ya evlere sığamaz olduk değil mi?
Görüntüler nefis ,şırıl şırıl akan dere hele...

İyi pazarlar,sağlıkla kalın daima...

minikkus dedi ki...

ne iyi etmişsiniz böyle güzel bi kaçamak yaparak ^.^ hele de o kacamagın icinde dere kenarında kuymak-cay keyfi varsa tadından yenilmez <3
canım karadenizin her tadı birbirinden güzeldir, hele bide trabzonda rizede yiyceksin o kuymagı, tursu kavurmasını, of of offff dünyaya yeniden gelmis gibi hafifliyo insan heheeh:)))

Kuzununannesi dedi ki...

COK SEVERIM IZMIT VE DAPAZARI ETRAFINI DOGASINA BAYILIYORUM SAPANCA GOLU ETRAFI AYRI BIR GUZEL..NE GUZEL BIR GEZME OLMUS MISLER GIBI SEFAN OLSUN CANIM

birdysevda dedi ki...

bizim taraflara da bekleriz. Yanıkköy -Sapanca
Çatalkaya Vadisi postumu iliştiriyorum. Köyümüz ve Maşukiye sınırları arasında kalan ,dere boyunca vahşi güzelliğini fazla kaybetmemiş nadir piknik alanlarından biridir.Şiddetle tavsiye ederim...
http://birdysevda.blogspot.com/2011/09/catalkaya-vadisi-piknik-alani.html

Unknown dedi ki...

fotoğraflar harika hemen şu anda işi gücü bırakıp gidesim geldi

Bilun Şen dedi ki...

* COLETTE,
Çok haklısınız, hava ısındıkça insanın hemen doğayla başbaşa kalacağı yerlere kaçası geliyor :) Kocaman sevgiler..

Bilun Şen dedi ki...

** MİNİKKUŞ,
Ah kuşum ah, sırf o tatları yerinde denemek için Karadeniz turu hayalim var :) Yemyeşil doğa ve tıka basa yemekten kocaman olmuş göbüşle mis gibi havayı içime çekmek ne güzel olur :) Öperim çok!

Bilun Şen dedi ki...

*** AYSHE ROSE,
Çok teşekkürler :)

Bilun Şen dedi ki...

**** KOKOŞ KELEBEK,
Kelebeğim, kuzum :) Çook teşekkürler, öperim kocaman :*

Bilun Şen dedi ki...

***** BIRDY SEVDA,
Aaa süpermiş, en kısa zamanda gidilecekler listesine ekledim :) Çok çok teşekkürler ;) Postu okumaya geliyorum hemen :)

Bilun Şen dedi ki...

****** AYLİN,
Uff insanın bi'yerlere kaçası geliyor, özellikle yeşile, doğaya :) Çok sevgiler..