28 Şubat 2013 Perşembe

Eller ve Tırnaklar Alarm Veriyorsa..


Ellerin en büyük düşmanıyla karşı karşıyayız kış aylarında: kuru soğuklar. O kuru soğuklar tıpkı kendileri gibi ellerimizi ve cildimizi de kurutuyor maalesef ve bu durumdan en fazla ellerimiz etkileniyor. 
Bu düşman beni de avucuna alıyor her defasında. Silikon tabancamla geçirdiğim saatler ve işaret parmağımın iç tarafında oluşan sertleşmenin nedeni olan sürekli kalem tutmak, yazı yazmak da kuru soğuklara eklenince ellerim acil yardım istiyor benden. Ben de nemlendirici, hücre yenileyici özellikli ve her evde mutlaka bulunan malzemelerle bir krem/losyon hazırlıyorum evde. Üstelik bu karışımı ayaklarınız için de kullanabilirsiniz. 


Malzemeler,

2 tatlı kaşığı zeytinyağı,
2 tatlı kaşığı süt,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı limon suyu.

Tüm malzemeler karıştırılıp, eller bir güzel ovalanıyor. Elleriniz çok kurumuşsa, zaten hemen emiyor karışımı. bir 5-10 dk kadar bekletip, ılık suyla durulayabilirsiniz. 
İçeriğindeki şeker parlaklık, zeytinyağı ve süt yumuşaklık katacaktır. Limon ise hücreleri yenileyerek canlı bir görünüm elde etmenizi sağlayacak. Evde lavanta yağı varsa iki üç damla da bu yağdan koyarsanız tırnakların kırılmalarını önleyerek, onları güçlendirebilirsiniz.


Limon, tam bir mucizevi besin. Ellerimize de bu kudretini gösteriyor ve ellerimizi sadece limon dilimleriyle ovalasak bile hücre yenilenmesini ve tırnakların güçlenmesini sağlıyor. 


Bepanthen'in iyi gelmediği ne var allah aşkına? Tırnaklara da iyi geliyor :) Diyelim ki acil bir yere çıkmanız gerek ama manikürünüz de gelmiş. Hemen Bepanthen'den tırnaklara biraz sürüyoruz ve tırnak fırçasıyla hafifçe fırçalıyoruz. Ellerinizi yıkadıktan sonraki görüntü sizi hayli mutlu edecektir.


Ah acil işler, acil davetler.. Bitmeyen telaşlar arasında oje sürmeyi unuttunuz. Ah nasıl kurur şimdi diye düşünmeden ojenizi sürün ve buzlu su dolu bardağa parmaklarınızı batırın. Ojenin ömrü bu işlemden sonra pek uzun sürmüyor ama günü kurtarmak için iyi ve oldukça pratik bir çözüm.

* Ayrıca ellere nemlendirici kreminizi sürmeden önce ellerinizi sıcak su buharına tutarsanız, gözenekleri açar ve böylece kremin ellere daha fazla nüfuz etmiş olmasını sağlarsınız :)

Peki sizin elleriniz için yaptığınız karışımlar, işlemler vs var mı?

7 yorum:

Unknown dedi ki...

Tatlım senin harika oldğunu daha önce söylemiş miydim?Harika bir tarif olmuş çok teşekkür ederim.Hemen deneyip sana yazmak için sabırsızlanıyorum:)

Lunapark Queen dedi ki...

Bu post ilaç gibi geldi canım ;)

Lunapark Queen dedi ki...

Bir de ben ilk fotoğrafta kullandığın yazı karakterini ve okları çok sevdim, hangi font o nasıl yaptın :)

Unknown dedi ki...

Bende kendi manikürümü kendim yapmayı çok severim. Tırnak diplerime vazelin sürüp etleri geri itiyor ve kalanları da pensle temizliyorum. Bir de senin gibi zaman zaman tozşeker ve zeytinyağı ile peeling yapıyorum. Ne de olsa çalışan eller bakım ister :)

Bilun Şen dedi ki...

* GÜLŞAH EROL,
O senin harikalığın canımın içi! Umarım memnun kalırsın :) Öperim kocamann <3

Bilun Şen dedi ki...

* LUNAPARK QUEEN,
Canımm çok sağol :)
Fontun adı, KG ways to say goodbye. Oku da internetten buldum, çevire çevire kullandım ihihi :) (buradan: http://openclipart.org/people/nadsud/black_arrow.svg)

Öptüm..

Bilun Şen dedi ki...

*** TUĞÇE'SEL ŞEYLER,
Senin o çalışan ellerini yerim! <3
Ya bu toz şeker yüze yapılan peelinge de konulunca parlaklık veriyor :)
Öperim kocaman!