22 Şubat 2013 Cuma

Ojelerim Sürdükçe Anlamlanır


Madem dün tırnak bakımından, manikürden bahsettik, uzun süredir bekleyen fotoğraflarla devam edelim dedim :) Oje sürmek, özellikle sağ elimdeki tırnaklarıma oje sürmek benim için tam bir işkence :) Ama işte ojesiz el görmek istemeyen bir kocişe sahip olunca, insan elinden geleni ardına koyamıyor :)

Yazın hemen her gün farklı renklerde ojeler sürüyorum ama kışın özellikle bordo, siyah ve yukarıdaki yeşil oje benim için vazgeçilmez. 

Bir dönem sürekli french yaptım ama sonra makus talihimi kabullenip, kısacık tırnaklarıma koyu renk ojenin daha bir yakıştığına inandırdım kendimi :) Sonuçta ucuna çekilen beyaz çizgi ile geri kalan rakı beyazı / Flormar 319 kullanılan kısımla arasında pek boyut farkı yok :)) E o zaman zorlamanın da alemi yok :)

Kırmızı Olsun Üç Kuruş Fazla Olsun

Kırmızı benim rengim bak. Ama sadece ojede. Hansel ile Gretel'in o kayboluş hikayesi ve milyon çeşit şekerlemelerin içine düştüğü o masal gelir hep aklıma. 


Pembe Demek Şeker Demek

Pamuk şeker gibi bir renk hayal ederim ben, ne zaman içim sıkılsa, ne zaman hüzünlensem. O pembe şeker, pamuk pamuk açar içimi, pembe panjurlu bir ev canlanır gözümde, pespembe bir bisiklet sonra..


Dediğim Dedik Bordo

Bordo, bana başarıyı, 'bir şeyi kafaya koydu mu o iş tamamdır'ı anlatır. Sanki meydan okurum bi'şeylere, sanki çocuk olur eğlenirim gönlümce, sanki tüm evreni kucaklayabilirim bordo ojemle.


Beyaz Bir Sayfa

French yapmaktan vazgeçtiysek, beyazdan da vazgeçmedik herhalde. Beyaz oje, şeffaf cila benim kaçış noktam. Acele çıkmam gerek ama o da ne? Oje sürmeyi unutmuşum. O halde hemen bir iki kat beyaz cilayı çekerim tırnaklarıma, kocanın gözüne girerim ;) Beyaz ojeyle tüm yükümden kurtulmuşum, doğal olmuşum, ben olmuşum..


Dostumsun Yeşil

Yeşil demek doğa demek, yeşil demek barış demek, yeşil demek dostluk demek.. Yeşil ojemi sürünce ben, tüm duygusallığımı o rengin arkasına saklıyorum sanki. Sanki çok daha güçlü görünüyorum ve sanki doğa gibi ağırbaşlı ve sabitim. Sanki daha acemiyim -ki sağ elimdeki tırnaklarıma sürdüğüm ojeleri görseniz inanırsınız buna- :))


Yağmurdan Sonra Gelen Toprak Kokusu

Toprak tonları kıyafetlerde çok sevdiğim ve bu yüzden de bazen tırnaklarıma taşıdığım tonlar. Bende hep yavaşlama, durup dinlenme dürtüsü yaratıyor bu tonlar. Sakin ol ve anı yaşa diyorlar usulca. Araya karışan mor da çocukluğumu hatırlatıyor bana, aslında hiç unutmadığım. Bu yüzden de en sevdiğim renktir mor.
Peki sizin favori oje renkleriniz neler? 

13 yorum:

esra eba dedi ki...

renkler çook güzelll ama :))) kocaaaaman öptüm senii been..

rabia sarı dedi ki...

şuan ofe kullanmıyorum..aslında okulyıllarımda felan çok severdim..hatta uçukluğumun hat safhada olduğu yıllar her bir tırnağıma farklı renk oje sürerdim:)) bi dönem çok uzun bi süre siyah kullandım..sonra gece mavisi gibi mi desem böle koyuu mavi kullandım hep ve bayılırdım o mavi ojemş kullanmaya..sanki böle tırnaklarımı görünce akşam manzarasında karanlık ama ışıltılı gökyüzü gibiydi..ama artık kullanmıyorum biluncum..tesettürlüyüm ve oje sürmem garip kaçar:) bide benim eşim de aksi gibi hiiiçççç sevmiyo ojeyi:)) birde ben ne olursa olsun tüm renler bi yana fransız manikürü mü ne diyolarya hani senin dediğin gibi tırnağın ucuna beyaz çizgi çekilen..o kesinlikle tüm ojelerden daha güzel,şık,kibar,asil duruyo bence..çok güzel bi post olmuş bence..helede o ojeleri fotoğraflayış biçimine ba-yıl-dım! bi karede odun parçası gibi bi tahtanın üzerine koymuşsun fotoyu altında da danteli paçete var..çin hoş olmuş..tüm karelerde ince detaylar var..kendin mi çektin o fotoları canım?rabia

Lunapark Queen dedi ki...

Renkler güzel de senin anlatımın daha güzel :) Öptüm

Bilun Şen dedi ki...

*EBA DESİGN,
Canımm ben de kocaman öptüm seni <3

** RABİA SARI,
Canım ya ne tatlısın sen! Ve de ne çılgınmışsın! İhihi yerim seni :) KEsinlikle haklısın french çok şık ve asil duruyor ama işte benim gibi güdük tırnaklılara göre değil ihihi :)
Mavi ojeni anlatmana bayıldım! İşte bu, her şey bir yana, hayallerimizle göklere kadar çıkarız biz.. Tek bir renk bile yeter bazen ;)
Fotoğrafları ben çekiyorum canım, öperim kocaman..

Simge dedi ki...

Benim rengim de kırmızı.Kıyafette de tırnaklarımda da aksesuar olarak da çok sık kullanırım.

Bilun Şen dedi ki...

* LUNAPARK QUEEN,
Canımm, beğenmene çok sevindim :) Öpüyorum ben de ;)

** SİMGE,
Kırmızı forever :))

Unknown dedi ki...

Ne güzel fotoğraflar, ne tatlı bir yazı olmuş bu! Bu kış ben siyah ve bordodan vaz geçemiyorum. İlk baharın açılışını sanırım kırmızı ojemle yapacağım :)

Rumeysa dedi ki...

:) dışarı çıkarken oje kullanmadığımı bilirsin, ama bazen evde dışarı çıkmayacağım günlerde kardeşiminkilerden/arkadaşlarımınkinden sürerim. :) geçen gün elim gitti gratiste, renkler aldı gönlümü o an vazgeçtim ama sanırım; evde depresyona girmeden ilaç niyetine belki.. :) :)

Bilun Şen dedi ki...

* TUĞÇE'SEL ŞEYLER,
Çok sevindim beğenmene canımın içi! Yuppii, bir an önce bahar gelsin ve kıpkırmızı ojeyi o güzelim ellerinde görelim <3

** RUMEYSA,
Yaa canımsın sen benim, rengarenk sürmeli evde de olsa. Tam kafa dağıtmalık :) Düzgün sürebildim mi, nasıl kurur bunlar diye düşünmekten başka şey düşünemez oluyorsun :) Öperim kocaman!

Adsız dedi ki...

Ne güzel anlamlandırmışsın renkleri hiç bu açıdan bakmamışım.. bundan sonra renk seçerken ne hissettirdiğine daha çok dikkat etmeliyim sanırım. Geçenlerde bir yazı okumuştum renklerle terapi diye. Aklıma o yazı geldi şimdi.. Renkler konusunda biliçli olmak en güzeli. Eline sağlık çok güzel bir yazı olmuş:)

merababenseda dedi ki...

Bilun cum nasıl da güzel ayırıp renkleri fotoğraflar çekmişsin öyle.Bayıldım bu posta :)

Benim erkek arkadaşım da ojesiz ele katlanamıyo ya uff :)
Ama benim de neyseki senin gibi kaçış noktalarım varda ordan kurtarıyorum paçayı :)

Çpk öpüyorum :)

Bilun Şen dedi ki...

* HAYATGÜZELBİRYER,
Çok sevindim beğenmene, çok teşekkürler :) Hem böyle renkleri anlamlandırınca ister istemez o hale bürünüyor insan :) Çok mu kapalı hava, sürüyorum kırmızıyı canlanıyorum :) Kocaman sevgiler..

Bilun Şen dedi ki...

** SEDA UZUNN,
Sedacımmm kocaman teşekkürler, beğenmene çok sevindim :)
Ah o ojesiz el düşmanı sevgililer! Ömrüm ojesiz tırnaklarımı saklamakla geçti ihihi, e sonunda mecbur teslim oldum ojeye :)
Çok çok öpüyorum ben de :)